2024.04.13., szombat - Ida
Debrecen: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Donáth Annának hányingere van a DK plakátjaitól

Zimon András | 2024. március 03. - 15:00
Donáth Annának hányingere van a DK plakátjaitól

A hétvégén egy kemény hangú Facebook-posztban kelt ki a DK legújabb plakátkampánya ellen Donáth Anna, a Momentum elnöke.

Donáth azt írja, hogy a kegyelmi ügy egy erkölcsi Csernobil, de nem jogosítja fel az ellenzéket, hogy a Fidesz szintjére süllyedjen le. Szerinte a DK legújabb kampánya márpedig ezt teszi. Donáth ezt írja a posztban többek között: 

„(...) Nem gondolom, hogy az a kormányzat, ami segítséget nyújt a bűnösnek és megtapossa az áldozatot, bármilyen kíméletet érdemelne. De az a legrosszabb reakció, ha a horrorisztikus információk hatására kivetkőzünk az emberségünkből, a tisztességünkből, a civilizáltságunkból. A Demokratikus Koalíció most már a sokadik olyan politikai üzenetet fogalmazza meg, ezúttal plakátkampány formájában, ami emberileg, erkölcsileg és politikailag is tarthatatlan.”

Donáth azt is felidézi, hogy a DK előbb „pedofil forródrótot” indított, most pedig „Isten?, Haza?, Pedofília!” plakátokkal kampányol, és ez pont olyan, mintha Rogán Antal boszorkánykonyhájában főzték volna ki. 

„Azt üzeni, hogy itt pedofilok állnak szemben a nem pedofilokkal. Hányingerem van. Gyűlöletkeltő, feleslegesen bántó, és ami a legaljasabb, hogy egy kis pedofilozásért, néhány cikkért és pár lájkért elviszi a közbeszéd fókuszát a bicskei bántalmazásokról, a kegyelmi botrányról és a gyermekvédelemről.” 

A Momentum elnöke azt kéri a posztban az ellenzéki pártok képviselőitől és a jóérzésű civilektől, hogy „elkeseredettségüket és jogos felháborodásukat ne durvuló retorikával, nagyotmondással, gyűlöletbeszéddel, gyűlöletplakátokkal vezessék le. Maradjanak emberek.”

Fotó: Facebook