2023.12.08., péntek - Mária
Debrecen: -0o - -0o
Az ország 19 megyéjében

Bencsik András nekiment a svédeknek

Zimon András | 2023. szeptember 25. - 14:00
Bencsik András nekiment a svédeknek

Bencsik András szerint „jogunk van azt mondani, ti svédek agyilag sérült idióták vagytok”. 

 A Magyar-Szovjet Baráti Társaság eredményesen segítette az országaink javát szolgáló magyar-szovjet testvéri kapcsolatok és együttműködés ápolását, s a mozgalom tevékenyen vett részt a szocialista hazafiság és az internacionalizmus szellemének erősítésében” írta egykoron Bencsik András 1986-ban a Népszabadságban, úgy tűnik ma is a nagy szovjet-eszmét védi a NER-egyik újságíró-ideológusa. A kormánypárti, közpénzen (is) fenntartott Demokrata főszerkesztője vasárnap este a Hír Tv Sajtóklub című műsorában most a svédeknek esett neki: 

Nem szabad beereszteni a svédeket a NATO-ba, és nagyon meg kéne fontolni, hogy tulajdonképpen mi keresnivalója van egy ilyen ostoba, rosszindulatú, beteg országnak az Európai Unióban

– vetette fel Bencsik András, . De nem állt itt meg, később arról is beszélt, hogy ha a svédek lediktatúrázhatják Magyarországot, akkor „nekünk pedig jogunk van azt mondani, ti svédek idióták vagytok... agyilag sérült idióták”.

Bencsikből ezek az indulatok azt követően törtek ki, hogy a kormánypártban és holdudvarában egyre többen érzik időszerűnek felháborodni egy négy éve készült, az Orbán-kormány működését bemutató svéd kisfilmen.

Persze a felháborodás időzítése korántsem véletlen, hiszen ez lényegesen jobban hangzik a svéd NATO-csatlakozás blokkolásának indokaként, mint az, amit néhány hete Szijjártó Péter külügyminiszter elővezetett, amikor lényegében elismerte, hogy csak Ankara jóváhagyására várunk.

Bencsik András amúgy is az erős kijelentések embere, korábban már hadat üzent volna az USA-nak, az orosz propagandatévében fasiztázta le az ukrán népet, majd annak örült, hogy Ugandában kivégeznék a melegeket, de drukkolt már az oroszoknak is. Lehet, hogy épp Kövér László önreflexiója a legidevágóbb válasz a Bencsik által előadott gondolatmenetre, miszerint: "kommunista kutyából, nem lesz demokratikus szalonna..."

Fotó: Facebook