2023.12.08., péntek - Mária
Debrecen: -0o - -0o
Az ország 19 megyéjében

Itt az állampapír! Tessék, csak vigyék!

BFM | 2023. szeptember 25. - 08:30
Itt az állampapír! Tessék, csak vigyék!

Egyre több jel mutatkozik arra, hogy a magyar gazdaság pályája rossz irányba tévedt. A gazdaság irányítói egyre nyíltabban kritizálják egymást, miközben a lakosságra megszorítások várhatnak. Az aggasztó helyzet újabb jele mutatkozik meg abban, hogy állmpapírok vásárlására buzdítják azokat, akiknek még van egyáltalán félretett pénzük. 

A családok hamarosan kezükbe vehetik azokat a banki tájékoztatóleveleket, amelyek segítenek az értékálló megtakarítások választásában. Mindenki egy könnyen értelmezhető táblázatban, számszerű példákon keresztül bemutatva láthatja majd, hogy mekkora bevételre tehetett volna szert, ha megtakarítását a biztonságos és magas hozamot adó állampapírokban helyezi el

- fejtette ki Túri Anikó közigazgatási államtitkár a kormány döntése kapcsán.

Az államtitkár kiemelte: a kormány elkötelezett a családok védelme és a pénzügyi edukáció mellett, ezért ösztönözni és segíteni kívánja a háztartásokat, hogy megtakarításaikat értékálló eszközökbe fektessék.

A szankciós infláció miatt a lakosságnál lévő mintegy 7 ezer milliárd forintnyi látra szóló bankbetét értékállóságának megőrzése kiemelten fontos.

Annak érdekében, hogy mindenki számára azonos és közérthető információ álljon rendelkezésre, a kormány egységes tájékoztatást írt elő, melyben a banki folyószámla által elért éves kamatbevételt a Kincstári Takarékjegy, a Diszkont Kincstárjegy valamint a Bónusz Magyar Állampapír által elérhető éves bevétellel vethetik össze a családok.

A kormány mindenkit arra biztat, döntsön tudatosan megtakarításairól, persze már akinek van. 

A lakossági levél fel fogja hívni a figyelmet, hogy az állampapír-vásárlási lehetőségekről részletes információk a Magyar Államkincstár honlapján elérhetők, állampapír közvetlenül pedig az államkincstárnál vásárolható.

Fotó: Facebook