2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Reménytelen ellenzék, erős Fidesz?!

Zimon András, 2023. szeptember 17. - 11:00
Reménytelen ellenzék, erős Fidesz?!

Horn Gábor: "A politikában minden és annak az ellenkezője is elképzelhető, akár 2026-ban is megbukhat Orbán, ha a gazdaság lejtmenetben marad, hiába szeretne ő 2034-ig kormányozni." 

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Van egy jó hírünk! Elindult a frisshirek.hu-n a Magyar Közöny című podcast. A közéleti-és politikai tartalmat kendőzetlenül kínáló, kéthetente jelentkező műsor első vendége Horn Gábor politikai elemző volt. Természetesen a legaktuálisabb kérdés a beszélgetésben a magyar miniszterelnök azon kijelentése volt, hogy 2034-ig szeretne kormányozni. Ezt a vágyat, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke kül-és belpolitikai szempontból is értelmezte. Arra a kérdésünkre, hogy Kína és Európa gazdasági versenyében, miért a kínai kapcsolatok a fontosabbak Orbánnak, Horn Gábor úgy válaszolt:

A magyaroknak fontosabb az Unió, mint az Uniónak Magyarország...Van helyünk az Európai Unióban, azon kívül pedig nincs

Természetesen a Huxit kérdésköre is szóba került, a Fidesz-kormány külpolitikai mozgását látva az elemző úgy értékelt, hogy: „Ezzel  - az Uniót ekéző – retorikával, a Fidesz csak a szavazóit tudja még inkább egybetartani, két éve egy fillért sem kapunk az Uniótól, ennek mindenki csak a kárát látja – tette hozzá Horn, majd azzal folytatta, hogy az ellenzéki politika tehetetlensége is meghatározza azt, hogy felhívják Orbán figyelmét arra, hogy miattuk nem jutunk forrásokhoz.

A legégetőbb belpolitikai kérdéseket nézve Horn Gábornak azt a kérdést is feltettük, hogyha 13 éve élünk választási pszichózisban és lassan ráfordulunk az EP-és az önkormányzati választásokra, milyen kampányra számíthatunk? Lehet még fokozni, azt a fideszes-propagandamédia által folyamatosan felhevített közéleti állapotot, amiben élünk? De amellett sem mentünk el, hogy vajon mi lehet az ellenzék sorsa vagy a szerepe ezekben a fontos választási helyzetekben?

„Mikor látunk ellenzéki pártokat? Amikor veszekednek – összegezte a jelenséget Horn Gábor. Majd úgy folytatta - "Az ellenzéket úgy tűnik nem foglalkoztatják az ország problémái. Miközben a Fidesz-szavazók elmennek és behúzzák az X-et."

Hogy mi lesz a kis pártok sorsa ebben a versenyben és hogy kinek van esélye a NER-rel felvenni a versenyt a választási helyzetekben, az a beszélgetésből természetesen kiderül. Nézzék a Magyar Közöny legfrissebb adását:

.