2024.04.13., szombat - Ida
Debrecen: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Úgy véli, bizonyítékot talált az idegen civilizációra a Harvard professzora

Kovács Lászlóné | 2023. július 13. - 16:00
Úgy véli, bizonyítékot talált az idegen civilizációra a Harvard professzora

Szinte teljesen biztos a felfedézésében Loeb professzor, aki vizsgálatai alapján arra a következtetésre jutott, hogy más bolygóról származik a meteorit, amelynek anyagát mikroszkóp alá vette.

A Harvard egyik professzora, Avi Loeb szerint idegen civilizáció technológiájának töredékét nyerte ki abból a meteorból, amely 2014-ben Pápua partjainál zuhant le- írja a cbsnews.com.

Az amerikai űrparancsnokság szinte egészen (99,999 százalékig) megerősítette, hogy az anyag egy másik naprendszerből származik.

Az amerikai védelmi minisztérium a CNEOS 20140108 lajstromjelű meteorit becsapódásának koordinátáit egy 10 kilométer sugarú körön belülre helyezve adta meg a Harvard tudósainak. Meghatározott 10 km-es körzeten belül keresték a helyet, ahol leszállhatott az idegen jármű.

Ott történt a tűzgolyó, és a kormány észlelte a védelmi minisztériumtól. Ez egy nagyon nagy terület, akkora, mint Boston, ezért meg akartuk határozni. A tűzgolyó távolságát a robbanáshullám érkezése, a robbanás fellendülése és a gyorsan érkező fény között eltelt idő alapján számítottuk ki.

A számítások alapján meghatározták a meteor lehetséges útvonalát, és azok pontosan követték azt az utat, amelynek paramétereit az USA kormánya adott meg.

A legénység a helyszínre az Ezüstcsillag nevű hajóval ment, amely már rengeteg időt töltött a meteor meghatározásához szükséges keresés alatt. Végül mágnesekkel teli szánt erősítettek a csónakra, és azzal pásztázták át a tenger fenekét.

Loeb azt nyilatkozta a legénység által talált, szubmilliméteres nagyságú gömbről::

Tíz gömböt találtunk. Ezek majdnem tökéletes gömbök vagy fémgolyók. Ha mikroszkóppal nézzük őket, nagyon jól elkülönülnek a háttértől" - "Arany, kék, barna és néhány színük van" ezek közül a Föld miniatűrjére hasonlítanak.

Az összetételüket is közölték:

a gömbök 84% vasból, 8% szilíciumból, 4% magnéziumból és 2% titánból, valamint nyomelemekből állnak. 

A Harward professzora azt is elmondta, hogy

Az anyagszilárdsága keményebb, mint az összes korábban látott és a NASA által katalogizált űrkőzet. A sebességét a Naprendszeren kívül számítottuk ki. 60 km/s volt, ami gyorsabb, mint az összes csillag 95%-a. A tény, hogy még a vasmeteoritoknál is szívósabb anyagokból készült, és gyorsabban mozog, mint a Nap közelében lévő összes csillag 95%-a, arra enged következtetni, hogy egy másik civilizációból származó űrszonda vagy valamilyen technológiai eszköz lehet. Kütyü.

Loeb úgy nyilatkozik a helyzetről, mint a NASA által indított Voyager űrszondák bármelyikéről:

10 000 év múlva hagyják el a Naprendszert. Képzeljük csak el, hogy egymilliárd év múlva egy másik bolygóval ütköznek. A szokásosnál gyorsabban mozgó összetételű meteorként jelennének meg.

Fotó: cbsnews.com- Avi Loeb