2024.03.03., vasárnap - Kornélia
Debrecen: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Két harley-s segített utat törni egy mentőautónak a budai alsó rakparton

frisshirek.hu | 2023. június 23. - 20:45
Két harley-s segített utat törni egy mentőautónak a budai alsó rakparton

Budapesten épp Harley-Davidson jubileumi fesztivált tartanak, az osztrák rendszámű motorosok valószínűleg az eseményre érkeztek.

Június 22. és 25. között Budapesten rendezik meg a 120 éves Harley-Davidson jubileumi fesztiválját. Az eseményre több ezer motoros érkezik a fővárosba.

Most arról posztolt az Országos Mentőszolgálat, hogy két, feltehetően a rendezvényre érkezett osztrák harley-s segítette egy szirénázó mentőautó közlekedését tegnap délután a budai alsó rakparton.

„Az autósok lépésben haladtak a dugóban, a motorosok azonban könnyedén előre mentek és figyelmeztették az sofőröket a mentő érkezésére, ami így gyorsan és biztonságosan elhaladhatott a két kocsisor között” – írták.

Hozzátették, ugyan bajtársaik nem tudták megköszönni a motoros „felvezetést”, de hálásak a segítségéért. „Balesetmentes közlekedést és kellemes fesztiválozást kívánunk!"

Szombaton 11 órától előreláthatólag 14 óráig motoros felvonulást tartanak a Hősök teréről indulva a belváros, a Szabadság híd, a budai rakpartok, a Nagykörút és az Andrássy út érintésével. 

A motoros felvonulás miatt szombaton 11 és 14 óra között a Dózsa György út – Hősök tere – Városligeti fasor – Bajza utca – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Astoria – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Friedrich Born rakpart – Sztehlo Gábor rakpart – Bem rakpart – Gyóni Gézi tér – Margit híd – Szent István körút – Teréz körút – Andrássy út – Hősök tere – Dózsa György út – Gundel Károly körút – Állatkerti körút – Hermina út – Ajtósi Dürer sor – Stefánia út útvonalon kell korlátozásra készülni.

A korlátozások idején a BKK elsősorban a metrók igénybevételét javasolja.