2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Debrecen felkészült az U19-es férfi kosárlabda-vb-re

frisshirek.hu, 2023. június 22. - 17:15
Debrecen felkészült az U19-es férfi kosárlabda-vb-re

Az U19-es férfi kosárlabda-világbajnokság szombaton kezdődik és július 2-ig tart Debrecenben.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Papp László (Fidesz-KDNP), a város polgármestere az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte, a világ sportjának egyik legjelentősebb versenyét rendezik meg a városban, a legerősebb csapatok részvételével. Egyúttal hangsúlyozta: büszke arra, hogy a legjelentősebb utánpótlásversenynek nyújt helyszínt Debrecen. Rámutatott: felnőtt egy olyan szervezői gárda, amely derekasan helyt áll világversenyek megszervezésében.

A részletekről elmondta, két helyszínen, a Főnix Arénában és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban naponta négy-négy mérkőzést rendeznek majd. A vb-n 16 nemzet válogatottja képviselteti magát, Magyarország a rendező jogán vesz részt.

Egy szép gesztusra is sor kerül, ugyanis a nemzetközi szövetség (FIBA) és Debrecen városa július elsején emlékművet avat, mely egy kosárlabdát dobó kéz mozdulatát örökíti meg.

Turisztikai szempontból is jelentős esemény lesz a vb, melyre felkészültek a szálláshelyek is, így 800-1000 személyre számítunk a vb idején.

A FIBA képviseletében Gilles Tonoli kiemelte a várossal és a szervezőbizottsággal való remek munkakapcsolatot, hiszen már harmadik éve vannak jelen Debrecenben különböző világversenyek megrendezésével. Meggyőződése, magas színvonalú világbajnokságot sikerül idén is lebonyolítani.

Becsky István, a szervezőbizottság elnöke felszólalásában hangsúlyozta, a debreceni vb-n a világelit képviselteti magát, és a 12 fős magyar válogatottban három debreceni kosaras is játszik majd a DEAC-ból. Szólt arról is, hogy csütörtökig elővételben 8000 jegy elkelt, a végleges eladás pedig elérheti a 20 ezret is.

Ságodi Róbert, a válogatottban szereplő debreceni játékos elmondta, mivel Magyarország még nem szerepelt utánpótlás vb-n, így hatalmas lehetőség számukra ez a torna. Megfelelő előkészületek után várják a sikeres szereplést – számolt be a sajtóeseményről az MTI.

A magyar csapat mindhárom csoportmérkőzése a Főnix Arénában lesz: szombaton a Koreai Köztársasággal, vasárnap Argentínával, jövő kedden Törökországgal. A találkozók 17.30-kor kezdődnek, előbbi kettőt az M4 Sport+, utóbbit pedig a Duna World közvetíti.

Fotó: fiba.basketball