2024.03.03., vasárnap - Kornélia
Debrecen: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Szent Iván-éji programokkal készül péntek este a Fővárosi Állatkert

frisshirek.hu | 2023. június 21. - 16:35
Szent Iván-éji programokkal készül péntek este a Fővárosi Állatkert

Állatos élményprogramokkal, fényfestéssel, látványos produkciókkal, koncertekkel, tűzzsonglőrökkel és a csillagos ég csodáival, valamint sok más érdekességgel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert Szent Iván éjjelén, péntek este a közönséget.

Az intézmény keddi közleménye szerint, amit az MTI szemlézett napközben a szokásos rendnek megfelelően lesz nyitva az állatkert, majd

este hétkor nyit újra a Szent Iván-éjre érkező látogatók előtt.

A programok 11 óra utánig tartanak, a kapukon belépni fél 11-ig lehet, az érdeklődők éjfélig tartózkodhatnak majd az állatkert területén. Mint kiemelik, az este programjai között szerepelnek állatos élményprogramok:

  • oroszlánfókashow,
  • merüléses cápaetetés
  • és elefánttréning,
  • a kert több pontján pedig fényfestés is lesz.

A Varázshegyben egész este planetáriumi vetítéseket tartanak, valamint lesz arcfestés, kreatív kézműveskedés, buborék játszótér, szerelmi jóslás, titkosírás, bátorságpróba, boomwhackers interaktív zenebemutató és ökohangszer-készítés is.

A látogatók a Főkapu tér színpadán interaktív zsonglőrelőadást, a Fandyr zenekar koncertjét, a Tűzfészek Társulat bemutatóját, valamint Pál Dénes fellépését láthatják és hallhatják, ugyanitt lesz táncház és tűzugrás is a Berka együttessel. A Holnemvolt Vár színpadának programjai között szerepel lószerszámos zsákbamacska, dzsungelvarázs tűztáncshow, valamint SmartPoi fényzsonglőrshow.

Az est programját érdekes ismeretterjesztő előadások teszik teljessé:

a vidrák kifutója mellett a csillagászatot és a tengeri élővilágot, a tevekifutónál pedig a totemállatokat és a gyümölcsevő denevéreket bemutató eseményeket tartanak, sőt, az is kiderül, mit csinálnak a bogarak Szent Iván éjjelén. A Japánkertben megelevenedik a sámánok világa a sámáni révület, illetve a sámánasszony meséi programon, valamint a vurstlizóna játékai is működnek egész este, köztük a több mint száztíz éves, falovas-hintós Schäftner-körhinta - részletezi közleményében az állatkert. A részletes programkínálat az állatkert honlapján olvasható.

A kiemelt kép forrása: a Fővárosi Állatkert Facebook-oldala