2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Sok közpénz kevés diákra – Mélyen a zsebébe nyúl a debreceni önkormányzat a méregdrága nemzetközi iskoláért, ahova a fideszes polgármester gyereke is jár

frisshirek.hu, 2023. június 18. - 12:00
Sok közpénz kevés diákra – Mélyen a zsebébe nyúl a debreceni önkormányzat a méregdrága nemzetközi iskoláért, ahova a fideszes polgármester gyereke is jár

Egy óvodás után évente 3,2 millió, egy elsős vagy másodikos kisdiák után 3,9 millió, egy 6-tól 10-ik osztályba járóért közel négy és félmillió forintot, míg egy 11-es vagy 12-es tanulóért már mintegy 6 millió forintot kell leróniuk a szülőknek a 2023-2024-es tanévben, ha a néhány évvel ezelőtt alapított debreceni nemzetközi iskola (ISD) kötelékében szeretnék látni gyermeküket. Nagyjából átlagolva a tandíjat, a jelenlegi árakon számolva közel 70 millió forintba kerül az angol nyelvű, és immár nemzetközileg is akkreditált képzés, ha az óvodától egészen az érettségéig ide jár egy gyerek, s akkor még nem beszéltünk az éves regisztrációs díjról, a formaruháról, étkezésről és egyéb költségekről - írja a Népszava.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

"A fideszes debreceni önkormányzat továbbra is számolatlanul önti a pénzt az elitgyerekeknek szánt kiváltságos oktatásba, miközben a város iskoláit hagyják lepukkanni, sőt, az állam leállított oktatási célú beruházásokat, köztük két debreceni egyetemi épület felújítását' – mondta a Népszavának Varga Zoltán, a DK térségi országgyűlési képviselője. Szavai szerint az idei városi költségvetésben 850 millió forintot különítettek el az ISD finanszírozásáraEzt az összeget Papp László fideszes debreceni polgármester a Népszavának adott rövid interjúban személyesen is megerősítette.

"Az állam is költ a saját fenntartású oktatási intézményeire, miért ne tehetné ezt a város is"

– indokolta a lapnak a város fideszes vezetője, hogy

az idei évben 850 millió, korábban pedig évente átlagosan 500-500 millió forinttal támogatták büdzséjükből a nemzetközi iskolát – ahová egyébként a polgármester lánya is jár.

Fotó: Debreceni Nemzetközi Iskola weboldala