2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Varázslatos programokkal készül Szent Iván éjszakájára a Zoo Debrecen

frisshirek.hu, 2023. június 16. - 08:45
Varázslatos programokkal készül Szent Iván éjszakájára a Zoo Debrecen

Varázslatos programokkal várja Szent Iván éjszakáján a látogatókat a Zoo Debrecen – közölte az intézmény vezetője sajtótájékoztatón.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Nagy Gergely Sándor azt mondta, a vidámpark területén június 23-án, pénteken 19 és 23 óra között különleges programokkal várják az érdeklődőket, ahol a könnyed szórakozásra vágyók és a szentiváni hagyományok megismerése, megélése miatt érkezők is megtalálják számításukat.

Az esti programra a belépéskor varázskarszalag is váltható, amellyel korlátlanul igénybe vehető a teljes vidámparki játékgép-kínálat, amelyeknek egyes elemei ünnepi kivilágítást is kapnak az év legrövidebb éjszakáján.

A rendezvény a Sonivius Vappae régizene együttes hangulatkoncertjével kezdődik, miközben kipróbálható mutatványos attrakciók fogadják az érkezőket. Szent Iván a szerelem éjszakája is, ezért megnyitja kapuját a szerelmi jósda, amely folyamatosan várja az érdeklődőket: félóránként körútra indul a szerelemvonat, s az arra vágyók klasszikuszenei szerenádot is hallgathatnak a Cívis Consort vonósnégyes előadásában.

A gyermekes családokat a varázslatos gyermekkuckó várja közös alkotásra, ahol többek között illatos-fűszeres zsákocskát, koszorút és más, a nyárközépi ünnephez kötődő emléktárgyakat készíthetnek el.

Az alkonyat beköszöntével főszerepet kap a sötétséget elűző fény: közös máglyarakás és tűzugró szertartás során lesz alkalom az ünnep mélyebb megélésére Battai István és barátai zenés-táncos közreműködésével.

A tűzugrást a Főnix Tribal törzsi fúziós hastánc csoport műsora követi, majd a Sárkánylányok lángoló fináléja zárja 2023 legrövidebb éjszakáját a Zoo Debrecenben. A teljesen varázslatos hangulat érdekében örömmel fogadják a tündér, manó, boszorkány, varázsló vagy egyéb, az alkalomhoz illő jelmezben érkezőket, mindeközben az érdeklődők esti sétán vehetnek részt az állatkertben.

Fotó: facebook