2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Szivárvány az égen, és kihallatszott Jézus neve a Nagyerdei Stadionból

Lukácsi Katalin, 2023. június 13. - 11:45
Szivárvány az égen, és kihallatszott Jézus neve a Nagyerdei Stadionból

Debrecenbe költözött a mennyország - hangzott a Nagyerdei Stadion rögtönzött színpadján szombaton az Ez az a nap! dicsőítő alkalmán. De nem a szenvedélyes lokálpatriotizmus mondatta ezt a helyiekkel, hanem Palánki Ferenc püspökatya vallott arról, hogy ahol Istent dicsőítik, ott a menny. És legyen minden napunk "ez az a nap", amikor az Ő közelségét éljük meg.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Veszprém után Debrecenben is csarnokot töltött be az Istent dícsérők éneke.

Az Ez az a nap! rendezvény szervezői tartva magukat vállalásukhoz több mint 20 év főváros-központú szervezés után először veszprémi kézilabda arénába, majd a debreceni Nagyerdőbe szerveztek fél napos keresztény könnyű zenei koncertet, amely sosem csak a zenéről, hanem imádságról is szól.

Az alföldi nagyvárosba az ismertebb magyar dicsőítő előadók és zenekarokon túl érkezett Kanadából Matt Maher és a - világon talán legismertebb ilyen típusú banda - a Hillsong United Ausztráliából.

Felemelő érzés Isten nevét eleven dalokkal az égbe emelni, és örömteli az is, amikor a számtalanszor hallgatott dalok az eredeti előadókkal közösen hangozhatnak el.

A világ egyik legismertebb és legkedveltebb ilyen dala az Oceans, azaz az Óceánok olyan üdvrivalgással csendült fel, mintha egy Dua Lippa vagy Ed Sheeran dal hangzott volna fel a sztárok előadásában.

A koncerteken túl azonban az Ez az a nap!-nak mindig része a tanítás, a tanúságtétel és a felekezetközi imádság is. Háborús hétköznapjainkban, ahol szomszédunkban egy valódi, itthon pedig egy hideg polgárháború túl lelkeinkben, igazán rendkívüli az, amikor különböző felekezetek vezető lelkészei nem mint ünnepelt személyek, hanem csak mint alázatos vendégek mondanak közös imát egymásért, mindannyiunkért.

Az viszont így, június 4-ét követően pár nappal már-már katartikus volt,

amikor a színpadon románul is megszólították az Örökkévalót, majd Matt Maher dala közben ukránul is énekelt egy előadó.

Ezek miatt a pillanatok miatt természetesnek tűnt, hogy az Isten maga is válaszolt az égi jelekkel játszva, és egy kövér, átható, pompázatos szivárványt festett az égre. Visszük magunkkal a hétköznapokba a csodát, ahogy erre Palánki Ferenc püspökatya is bátorított imádságában, aki arra hívta fel mindannyiunk figyelmét, hogy ahol Istent dicsérik, ott a menny, ezért Debrecenben volt most a menny, de legyen ez igaz minden napunkra és minden városra egyetemben!

A veszprémi alkalomról a frisshirek.hu-n az alábbi linken olvashatnak.

A kiemelt kép forrása: az Ez az a nap! Facebook-oldala