2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

244 milliárd forintért megvesz az állam egy zuglói gigaberuházást

frisshirek.hu, 2023. június 09. - 12:30
244 milliárd forintért megvesz az állam egy zuglói gigaberuházást

Véletlenül derült ki Hadházy Ákos számára, hogy a kormány a 14. kerületben egy hatalmas ingatlant vesz meg Tiborcz üzlettársától, miközben a beruházás ellen a helyiek tiltakoztak.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Ez a pofátlanság még a holdról is látszik!

- kezdte figyelemfelkiáltó módon bejegyzését Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő azt találta felháborítónak, hogy a kormány éppen most vásárol Tiborcz István üzlettársától egy "betonmonstrumot" miközben összesen 270 beruházást állított le Lázár János spórolás miatt (ahogy arról a frisshirek.hu-n tegnap beszámoltunk). A 24.hu beszámolója szerint az említett üzlettárs Balázs Attila, aki valóban egy NER-közeli vállalkozó. Az ellenzéki politikus a kormány fölösleges költekezését az elmaradó pedagógusbéremeléssel veti össze.

Tiborczék ugyanis a zuglóiak tiltakozása ellenére Budapest XIV. kerületébe láttak hozzá egy hatalmas beruházáshoz,

amit a kormány most 244 milliárdért vásárolt meg.

A Bosnyák tér mögé, az egykori Csömöri úti sporttelep helyére szánt épülettömbre április 6-án kötötték meg az adásvételi szerződést, amit Hadházy Ákos csak véletlenül szúrt ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő iratai között. Pedig az önkormányzatnak is értesülnie kellett volna, hiszen a kerületnek elővásárlási joga lett volna az ingatlanra. A független országgyűlési képviselő értesülése szerint majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal költözhet a hatalmas építménybe.

A kerület egyébként amiatt is rosszul jár ezzel a vétellel, mert az államnak nem kell építményadót, a NAV-nak pedig majd iparűzési adót nem kell fizetnie. A zuglóiak országgyűlési képviselője úgy gondolja, hogy a kormány ezzel a vétellel Tiborcz üzlettársát akarták megóvni a csődtől:

az elszállt építőipari költségek és a magas kamatok miatt valószínűleg nagy bajban vannak, de szerencsére a magyar állam mindig segít a királyi család tagjainak, erre soha nem sajnálják az adófizetők pénzét!

- zárta bejegyzését Hadházy Ákos.

A kiemelt kép forrása: magyarepitok.hu