2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Több mint 9 milliárd forint nyereségük volt a végrehajtóknak tavaly

frisshirek.hu, 2023. június 08. - 20:00
Több mint 9 milliárd forint nyereségük volt a végrehajtóknak tavaly

Több mint 9 milliárd forint nyereséget termeltek ki maguknak a végrehajtók 2022-ben, amiből az irodák vezetői átlagosan több mint 40 millió forint osztalékot vehettek ki, derül ki az Rtl.hu beszámolók alapján készített összesítéséből. Több mint kétszáz ilyen iroda működik Magyarországon, az egyik legnagyobb nyereséget pedig éppen Schadl György feleségének cége érte el.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Rtl.hu szerint nagy a szórás az adózott nyereségek tekintetében: van olyan végrehajtói iroda, amely bőven 100 millió forint feletti adózott eredményt ért el, de olyan is akad, amely csak néhány milliót. Veszteség csak nagyon kevés irodánál keletkezett.

Schadl György feleségének cége 523 millió forintos árbevétellel, valamint csaknem 250 millió forintos adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet. A korrupciós botrány egy másik vádlottjának cégénél 380 millió forintos árbevétel keletkezett, osztalékként pedig üzlettársával közösen 160 millió forint kifizetéséről döntöttek. Schadl György cége 126 millió forintot termelt tavaly, a nyereség pedig csaknem 29 millió forint lett, ami nem nevezhető kiugrónak, mert már 2018-ban is ennyit kaszáltak.