2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Ismét szemétheggyé változott az Everest

frisshirek.hu, 2023. június 08. - 19:45
Ismét szemétheggyé változott az Everest

54 tonna hulladékot hagytak a hegymászók a Mount Everesten ebben a szezonban, erről az a nepáli bizottság számolt be, amelyik a környezetszennyezést ellenőrzi minden egyes idény végén. A monszun miatt Nepálban véget ért az idei szezon.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az összegyűjtött hulladék közül

  • 19 031 kilogramm papír és műanyag,
  • 7 745 kilogramm konzervdoboz és palack,
  • 18 707 kilogramm emberi ürülék,
  • 8 747 kilogramm konyhai hulladék volt.

Yubaraj Khatiwada, a Turisztikai Minisztérium igazgatója elmondta, hogy idén tavasszal körülbelül 120 hegymászó érte el sikeresen a Mount Everest 8848 méteren lévő csúcsát, tizenketten meghaltak, de az áldozatok pontos számát az eltűnések miatt még nem határozták meg, írta szemléjében a telex.hu.

A tavaszi szezonban a nepáli kormány 76 57 58 300 NPR (76 crore 57 lakh 58 ezer 300 rúpia) jogdíjat szedett be hegymászó tevékenységekből. Mivel a hegymászók egyre többen próbálnak feljutni a Mount Everestre Nepálból, kulcsfontosságú, hogy foglalkozzunk a túlzsúfoltság kérdésével, és szabályozzuk a hegymászási tevékenységeket a hegy érintetlen környezetének megőrzése érdekében.

Fotó: Greeninfó weboldala