2024.03.03., vasárnap - Kornélia
Debrecen: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Ma este kezdődik Veszprémben a Mozgókép Fesztivál – A nemzet aranyaival nyitják a sort

frisshirek.hu | 2023. június 07. - 13:42
Ma este kezdődik Veszprémben a Mozgókép Fesztivál – A nemzet aranyaival nyitják a sort

Kemény Dénes és legendás vízilabdásai részvételével A nemzet aranyai című dokumentumfilm gálavetítésével kezdődik szerda este Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál, amelyen mintegy száz film és koncertek is várják az érdeklődőket.

A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló fesztivál négy napján olyan sztárokkal találkozhat majd a közönség, mint ifj. Vidnyánszky Attila a Blokádból, vagy a tavalyi év legnézettebb magyar filmje, a Nyugati nyaralás főszereplői, Mészáros Máté és Szőke Abigél – közölte a ripost.hu.

A rendezvény alkalmából ismét nagyvásznon lesz látható az Erőss Zsolt hegymászó tíz évvel ezelőtti halálát feldolgozó Magasságok és mélységek, ami után nagyon megnőtt az érdeklődés Suhajda Szilárd mostani hasonló tragédiája miatt.

A vetítésekkel párhuzamosan Balatonfüreden megtekinthető a Zsigmond Vilmos Oscar-díjas magyar operatőrről szóló kiállítás, amelyen minden nap látható Novák Emil Laci és Vili: Történetek a magyar operatőriskoláról című filmje.

A közönség idén is leadhatja szavazatát az általa legjobbnak tartott alkotásra június 10-ig a fesztivál honlapján. A szavazók között értékes ajándékokat sorsolnak ki. A közönségdíj és a Magyar Mozgókép Díjak átadása szombat este lesz a veszprémi Petőfi Színházban.

Fotó: illusztráció / freepik