2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Debreceni középiskolások festik ki a helyi hospice házat

frisshirek.hu, 2023. június 07. - 14:35
Debreceni középiskolások festik ki a helyi hospice házat

A Debreceni Szakképzési Centrum Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola tanulói kifestik a húszágyas helyi hospice házat - hangzott el a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mindazzal, amit itt tesznek, próbálnak méltó környezetet adni a nehéz helyzetben lévőknek” – mondta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért, felnőttképzésért felelős államtitkára.

Páll Dénes, a Debreceni Klinikai Központ elnökhelyettese elismerően szólt a kezdeményezésről, dicsérve a diákok részvételét a végstádiumos betegek életminőségének javításában.

Porkoláb Gyöngyi, a Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke emlékeztetett: alapvető célkitűzésük, hogy méltó körülményt biztosítsanak a betegségük utolsó stádiumában lévőknek. Hozzátette, mottójuk is erre utal: Méltósággal, együtt!
Szilágyi Sándor, az iskola főigazgatója reményét fejezte ki, hogy a debreceni kezdeményezésnek lesznek követői az országban máshol is - írja az MTI.

Fotó: MTI