2024.04.13., szombat - Ida
Debrecen: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Helyére került az új híd Kőszegen

Hajmási Judit | 2023. június 05. - 14:40
Helyére került az új híd Kőszegen

A teljes átadásig még sok van hátra, de a hídelem már a helyén van. A helyiek fantáziáját komolyan megmozgatta, hogy mi legyen majd a híd neve, ha elkészül.

Ahogy arról a Frisshírek.hu is beszámolt, a pünkösdi hétvégén sem álltak meg a munkálatok Kőszegen, hogy minél hamarabb a helyükre kerülhessenek a Gyöngyösön átívelő híd elemei.

Da a helyiek már bizakodóak, és izgalmas feladatra kérték fel a helyieket:

Nevezzük el az új Kőszegi viaduktot.

Szinte bizonyos, hogy a közeljövőben átadásra kerülő új közlekedési híd, egy ideig még üres marad. Nagy valószínűséggel az új 2×2 sávos út megépülése után lesz csak olyan mértékben tehermentesítve a mostani csomópont, hogy biztonságosan lehessen egy kerékpárút nyomvonalát ráterelni.

Na de addig is van dolgunk bőven! Nevezzük el a hidat, várjuk az ötleteket, ígérjük, a legjobbakat felterjesztjük az illetékeseknek! – olvasható az Összefogás Kőszegért Egyesület közösségi oldalán.

A kőszegiek pedig egyszerre tudtak kreatívok és ironikusak lenni. Az eddig hozzászólások szerint ugyanis az alábbi nevek jutottak az eszükbe.

Elsősorban politikai tartalmú nevek kerültek szóba, mint a Közpénz híd; Halott pénz híd, Röhej híd vagy éppen a Lombkoronasétány, de természetesen újra előkerült a Magyarországon is népszerű Chuck Norris név is.

A híd tényleges neve még a jövő ködjébe veszik, de annyi bizonyos, hogy a helyiek gondolatait már most is lefoglalja a névadás.

Fotó: Facebook / Összefogás Kőszegért Egyesület