2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Visszalépett az egyik Magyarország Szépe-jelölt, mert az érettségire készül

frisshirek.hu, 2023. május 30. - 15:31
Visszalépett az egyik Magyarország Szépe-jelölt, mert az érettségire készül

Megnyílt a Magyarország Szépe verseny felkészítő tábora Siófokon kedden. A táborban zajló alversenyeken dől majd el, hogy a 19 résztvevőből ki lesz az a 16, aki bekerül a Dunán élőben sugárzandó június 11-i fináléba.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Sarka Kata versenyigazgató az eseménynek helyet adó, kedden átadott ötcsillagos Reed Luxury Hotel & Bistróban újságíróknak elmondta, hogy

a táborba 20 lányt vártak, egyikük azonban visszalépett, mert az érettségi vizsgájára készül.

A versenyigazgató az MTI beszámolója szerint kiemelte, hogy a résztvevőknek a következő szűk két hétben sportversenyeken, smink nélküli fotózáson kell teljesíteniük, és megmutathatják, miben tehetségesek. Hozzátette, a tábor programjai között nyelvi kurzusok, járás- és táncpróbák, valamint koreográfiák tanulása is szerepel. A szervezők korábbi tájékoztatása szerint a döntő győztese egy évig viselheti a Miss World Hungary címet, emellett jószolgálati munkájának részeként a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arca lesz.

Az idei megmérettetésen újdonság, hogy a versenyzők bikini helyett sportruhában vonulnak végig a kifutón.

A kreatív tour-ban új műsorelem lesz a királynő tour, amelyben az elmúlt hét év döntősei térnek vissza, felidézve a korábbi évek versenyeit. Idén először két közösségimédia-arca van a produkciónak, két korábbi királynő, a 2017-es győztes Koroknyai Virág, valamint a 2019-es Miss World Hungary Nagypál Krisztina személyében. Ők rendszeresen bejelentkeznek a közösségimédia-felületeken és beszámolnak a felkészülésről, a kulisszák mögött történő eseményekről.

A fináléban a zsűritagok - mások mellett Rogán Cecília és Sarka Kata versenyigazgatók, valamint Kárász Róbert, a Duna Médiaszolgáltató kreatív igazgatója

- szavazatainak összesítése után a legtöbb pontot szerző versenyző nyeri a Miss World Hungary címet és a lehetőséget, hogy részt vegyen a nemzetközi döntőn. Idén is lesz közönségdíjas, a nézők alapdíjas telefonszámon tudnak - a határon túlról is - voksolni az általuk legszebbnek ítélt versenyzőre.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere a mintegy 6 milliárd forintból, 1,3 milliárd forint hazai és európai uniós pályázati támogatással, az egykori Palace helyén épült Reed Luxury Hotel & Bistro átadásán azt mondta:

a Balaton déli partjának egyik, ha nem a legimpozánsabb szállodája épült fel.

A politikus reményét fejezte ki, a hotelnek sok vendége lesz, akik az idegenforgalmi adó megfizetésével hozzájárulnak Siófok "épüléséhez", a környezet alakításához.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szakmai igazgatója arról szólt, hogy a magyarországi turizmus tavaly kiemelkedő évet zárt: a balatoni turisztikai térségben 2,8 millió vendég 8,8 millió vendégéjszakát töltött el. Zentai Péter befektető, a Reed Luxury Hotel beruházásban érdekelt társaság tulajdonosa arról szólt, hogy az érdekeltségébe tartozó cégcsoport egy évtizede tevékenykedik a turizmusban, 10 magyarországi és 4 muraui szállodája van.

Minőségi munkahelyek nélkül lehetetlen a turizmus fejlesztése, elhivatottak, hogy a Balatonnál olyan beruházásokat valósítsanak meg, amelyekkel a szolgáltatók nemcsak pár hónapra, hanem egész évre tudnak munkát biztosítani

- jegyezte meg. Hozzáfűzte: ez nagyon fontos azoknak, akik hosszú távon szeretnének a Balatonból profitálni. Klemm Balázs, a hotelt üzemeltető Hotel & More Group tulajdonosa közölte: az új siófoki szállodára nagy szükség volt a Siófokot szerető, kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatást igénylő vendégek körében.

A 20 szobás, 3 lakosztályos hotel belső kialakítása a Maldív-szigetek hangulatát idézi, az épületben 50 férőhelyes bisztrót, 30 személyes különtermet, wellnessrészleget, nagy teraszt, kertjében fűtött élménymedencét alakítottak ki, a szálloda konyhájában készülő ételekhez helyi termelőktől beszerzett alapanyagokat is felhasználnak.

A kiemelt kép forrása: MTI / Vasvári Tamás