2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Hadházy Ákos: Kender nő a lombkorona nélküli lombkorona sétány körül

frisshirek.hu, 2023. május 22. - 14:00
Hadházy Ákos: Kender nő a lombkorona nélküli lombkorona sétány körül

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésben tájékoztatott az elhíresült nyírmártonfalvi lombkorona sétány körüli növénytani helyzetről, írja a 24.hu. A politikus erről fotókat is közzétett, és megkérdezett egy szakértőt.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Kender (Cannabis) nő a lombkorona nélküli lombkorona sétány körül

– írja egy növényvédő szakemberre hivatkozva a posztja és a cikk szerint.

A Hadházy által megkérdezett szakember szerint a képeken Cannabis sativa látható – melynek hatása a magasabb THC-tartalom miatt „agytekerős”, „flesselős”, „nevettetős” –, de majd akkor lehet biztosabbat mondani, ha nagyobbra nő a növény. Az is lehet, hogy a kisebb hatóanyag tartalmú C. ruderalisról van szó, ami csak az allergizáló hatása miatt problémás.

Hogy a fideszes polgármester a fű termesztéséből akarja-e tovább finanszírozni a lombkorona ösvény 60 milliós támogatásán szerzett hatalmas veszteségeit, (miért ne, ha már szegénynek az erdőt is ezért kellett kivágnia, elmondása szerint), esetleg ezzel akarja kezelni a lebukás miatti stresszt, vagy csak többet kellene kapálnia, az majd így csak később derül ki

–véli Hadházy.

Portálunk, a Frisshírek.hu is többször írt a lombkorona nélküli lombkorona sétányról. Például, amikor az Európai Bizottság vizsgálni kezdte a nyírmártonfalvai lombkoronasétány projektjét. A Bizottság először azt ellenőrzi, hogy a sétány a 2014-2020-as magyar vidékfejlesztési program keretében valósult-e meg.

Fotó: Sokszínű Vidék