2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Felszámoltak a rendőrök egy drogterjesztő bandát

frisshirek.hu, 2023. május 18. - 14:06
Felszámoltak a rendőrök egy drogterjesztő bandát

A rendőrök tizenegy helyszínen ütöttek rajta egy kábítószer-kereskedő hálózaton és hat embert állítottak elő - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közlemény szerint a felderítőknek olyan információ jutott a tudomásukra, hogy egy társaság kábítószerrel és teljesítményfokozó szerekkel kereskedik a vármegyében.


A felderítők, a bűnügyi igazgatóság nyomozói, a Cívis és Körös Közterületi Támogató Alosztály munkatársai, valamint a Terrorelhárítási Központ két műveleti egysége egy összehangolt akcióban május 15-én csaptak le a szervezet több tagjára.


A rendőrök hat embert állítottak elő, akik közül többen kábítószerrel, tiltott teljesítményfokozó szerekkel és hamis gyógyszerekkel kereskedtek; a nyomozás során arra is fény derült, hogy közülük két férfi és egy nő bérelt lakásokat biztosítottak prostituáltak részére naponta több tízezer forint bérleti díjért.
A gyanúsítotti kihallgatásokat követően négy férfit és egy nőt bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásukra, amit a Debreceni Járásbíróság négyüknél elrendelt, egy férfi pedig bűnügyi felügyelet alá került.


A kutatások során mintegy kétmillió forint készpénzt, több száz adag kábítószert, hamis gyógyszereket, teljesítményfokozó szereket és a terjesztésükhöz szükséges eszközöket találtak a rendőrök, továbbá az egyik gyanúsítottól egy gáz- és riasztófegyvert is lefoglaltak.


Az ügy teljeskörű felderítése során a bűnügyesek több fogyasztót is gyanúsítottként hallgattak ki, nekik kábítószer birtoklás miatt kell felelniük.
A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereskedelem, teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, gyógyszerhamisítás, valamint prostitúció elősegítése bűntett miatt indított büntetőeljárásokat - áll az MTI beszámolójában.

Fotó: pixaby