2023.12.08., péntek - Mária
Debrecen: -0o - -0o
Az ország 19 megyéjében

Ismerjük meg a kőszegi Alsó-rétet

frisshirek.hu | 2023. május 12. - 15:29
Ismerjük meg a kőszegi Alsó-rétet

"Miénk itt a rét!" címmel tart kétnapos rendezvényt az Őrségi Nemzeti Park és az Írottkő Natúrparkért Egyesület.

A "Miénk itt a rét!" közös rendezvény azért jött létre, hogy megismertesse a helyiekkel az idén 30 éve természetvédelmi oltalom alatt álló rét létezését, szépségét, élővilágát, értékét, ezért az esemény célcsoportja – a fentiek miatt - elsősorban Kőszeg város lakossága.

A pénteki napon elsősorban a helyi iskolák és óvodák csoportjainak tartanak ismeretterjesztő előadásokat.

A szombati napon továbbra is családokat várunk 10 és 16 óra között. Ezen a napon regisztráció nélkül vehetnek részt a látogatók. Akik a 7 állomásos nagy körön szeretnének részt venni 15 óráig érjenek ki, mert a nagy kör teljesítése kb. 2 órát igényel. A 3 állomásos kis körön kb. ¾ óra alatt érhetnek végig. A rendezvényt szombaton 17 órakor zárjuk. A csoportokat/családokat 10 percenként indítjuk az indító állomásról. Szombaton is igénybe vehetik a dottót, mely menetrendje a plakáton látható. Javasoljuk viszont, hogy gyalog jöjjenek ki a rétre, a séta egy egészségmegőrző és gyógyító testmozgás! – olvasható a koszeg.hu oldalon.

A szervezők külön kérése, hogy mindenki vigyen magával poharat, vagy kulacsot, mert a természetvédelem jegyében hulladékmentes rendezvényt szeretnének tartani.

Fotó: Facebook / Írottkő Natúrpark