2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Pórusbeton - gyárat adtak át Biharkeresztesen

frisshirek.hu, 2023. május 08. - 14:34
Pórusbeton - gyárat adtak át Biharkeresztesen

Átadták az első magyar tulajdonban lévő pórusbeton-gyárat Biharkeresztesen. A 14 milliárd forintos beruházás 5,5 milliárd forint állami támogatással valósult meg.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Lázár János építési és közlekedési miniszter az avatóünnepségen az MTI beszámolója szerint azt mondta, fontos céljuk, hogy 2022 és 2026 között megvalósuljon az a kormányzati törekvés, miszerint magyar alapanyagból, magyar munkával, magyar szaktudással magyar profitot állítsanak elő, amire jó példa a Bayer Construct cégcsoporthoz tartozó Innoscitech Kft. új pórusbeton-gyára.

Hozzátette: az elmúlt 12 évben a magyar kormány 25 ezer milliárd forintot invesztált a magyar építőiparba.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára jelezte: a pórusbeton-gyártásra nem kész technológiát vásároltak külföldről, hanem helyben fejlesztettek ki világszínvonalú eljárást, a világ minden tájáról összegyűjtött szakemberekkel.

Fotó: MTI