2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Katonai menetoszlop szeli majd át a fél országot

frisshirek.hu, 2023. május 08. - 09:06
Katonai menetoszlop szeli majd át a fél országot

Az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár május 8-án technikai átcsoportosítást hajt végre Debrecen és Táborfalva között.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az átcsoportosítás miatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalon:

Debrecen-M35 autópálya- 4. számú főút- M4 autópálya- 405. számú út- M5 autópálya- Örkény- Táborfalva.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel

azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól

- írta közleményében a honvédség.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű,

ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják. Kérjük a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük!

- zárták közleményüket.

A kiemelt kép forrása: a Magyar Honvédség Facebook-oldala