2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Második világháborús légibombát találtak Debrecenben

frisshirek.hu, 2023. április 26. - 14:03
Második világháborús légibombát találtak Debrecenben

Második világháborús szovjet légibombát találtak Debrecenben, a Tímár és a Varga utca kereszteződésében, a hatástalanítás idejére a Tímár utca százméteres szakaszát lezárja a rendőrség - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Gajdos Milán elmondta: a Tímár és a Varga utca kereszteződésénél építési munkák során bukkantak a robbanótestre.

A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy egy száz kilogrammos, második világháborús, éles gyújtószerkezetű szovjet légibomba került elő.

Hozzátette: ahhoz, hogy a robbanótestet elszállíthassák, a helyszínen hatástalanítani kell.

Ennek idejére a rendőrök a Tímár utca százméteres szakaszát lezárja a rendőrség, az intézkedés miatt három családi házat kell kiüríteni.

Frissítés 14:50

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: sikeresen eltávolították az élesített fenékgyújtó szerkezetet, azt a helyszínen meg is semmisítették. A hatástalanított bombatestet a központi gyűjtőhelyre szállítják, ahol később megsemmisítik. A rendőrség a hatástalanítás idejére elrendelt lezárást feloldotta.

Fotó: Facebook