2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Pénzért nyújtottak szexuális szolgáltatást a kiskorú lányok egy debreceni panzióban

frisshirek.hu, 2023. április 19. - 12:02
Pénzért nyújtottak szexuális szolgáltatást a kiskorú lányok egy debreceni panzióban

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat egy panziót üzemeltető nő és két férfi ellen, akik rávették és segítették a lányokat a prostitúciós tevékenységben.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A vádirat szerint a női vádlott 2020 augusztusától 2021 márciusáig bérelt egy debreceni ingatlant, amelyet panzióként üzemeltetett. A szálláshelyről az információk elérhetőek voltak az interneten.

A két férfi vádlott ily módon került kapcsolatba a nővel, majd megállapodtak abban, hogy kiskorú élettársaikkal beköltöznek a panzióba. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleménye szerint mindkét fiatal párnak rövid időn belül elfogyott a pénze, nem tudták fizetni a szoba napi bérleti díját, ezért

a két férfi vádlott rávette kiskorú élettársát, hogy prostitúciós tevékenységet folytasson és abból fedezzék a megélhetésüket, így a panzióban történő további lakhatásukat.

A két férfi vádlott erről megállapodott a panziót üzemeltető nővel is, aki a beleegyezésen túl segítséget nyújtott nekik a kiskorú sértettekről történő fotók készítésében, illetve a hirdetések összeállításában és közzétételében.

Az egyik fiatal pár 2020 szeptemberétől közel 6 hónapig, míg a másik pár 2020 novemberétől 2020 karácsonyáig lakott a panzióban, és ez idő alatt a két kiskorú sértett rendszeresen szexuális szolgáltatást nyújtott pénzért idegen férfiaknak.

A panzióban 2020. augusztustól 2021. márciusig még további 3 sértett is ugyanilyen tevékenységet folytatott a női vádlott tudtával.

Az ügyben a nyomozást Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló nő ellen 2 rendbeli emberkereskedelem súlyosabban büntetendő esete, kényszermunka bűntette és 3 rendbeli prostitúció elősegítésének bűntette miatt, míg a más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, illetve bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi vádlottak ellen emberkereskedelem súlyosabban büntetendő esete kényszermunka bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék mindhárom vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától -írja a dehir.hu.

Fotó: Pixaby