2023.12.08., péntek - Mária
Debrecen: -0o - -0o
Az ország 19 megyéjében

Kőszegen is elindult a „Tégy egy könyvet. Végy egy könyvet” akció

frisshirek.hu | 2023. április 19. - 18:31
Kőszegen is elindult a „Tégy egy könyvet. Végy egy könyvet” akció

Egy kihelyezett fogadóóra után Kőszegen is elindult a kezdeményezés a Velemi úti buszmegállóban. Az itt kihelyezett könyvekből bárki vihet, ha tesz a helyére egy másikat.

Rendhagyó fogadóórát tartott egyesületünk. A mai napra hirdettük meg Harkai Norbert képviselőtársunk fogadóóráját a Velemi úti buszmegállóba és a helyszín kiválasztása nem volt véletlen.

A konzultációs óra rendben lezajlott, többek közt egy család látogatta meg azt, komoly problémákat felhozva, melyet horderejét tekintve valószínűleg egy lakossági fórum követ majd.

A félfogadás elött, közben és után azonban dolgoztunk is..

Kitakarítottuk, fertőtlenítettük a buszmegállót, ablakait megtisztítottuk, eltávolítottuk az összes ragasztványt.

Ezek után kihelyeztünk egy könyvespolcot, tele izgalmas könyvekkel, ami reményeink szerint a jövőben a "Tégy egy könyvet, végy egy könyvet" Kőszegi helyszíne lesz majd.

Számos helyen működik hasonló az országban, tudjuk városunkban is van mód és lehetőség hasonlóra, de ez egy mindenki által elérhető, éjjel nappal látogatható fedett hely  amit remélünk, hogy hamar megszeret a lakosság.

Természetesen ez most csak egy könyves flashmob, amit majd engedélyeztetnünk kell, de remek alkalom arra, hogy megvizsgáljuk szükségességét. Addig is tégy oda egy könyvet és ha tetszik akkor végy egy jó könyvet.. – olvasható az Összefogás Kőszegért Egyesület közösségi oldalán.

Fotó: Facebook / Összefogás Kőszegért Egyesület