2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Debreceni akkumulátorgyár: negyven nap után válaszolt a debreceni polgármester

frisshirek.hu, 2023. április 19. - 13:00
Debreceni akkumulátorgyár: negyven nap után válaszolt a debreceni polgármester

A Debreceniek az akkumulátorgyár ellen nevű csoport által február 9-én átadott petícióra - bár a határidőn túl, de - több mint 40 nap után megérkezett a válasz Papp László polgármestertől. Ezt követően a helyi civilek újabb levélben próbálták a további kérdéseket tisztázni, valamint kérték a város vezetőjétől, hogy személyesen egyeztessenek a témában, erre azonban már nem érkezett válasz.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Több mint tizenkétezren írták alá azt a petíciót, amely azt követelte Debrecen városvezetőjétől, hogy akadályozza meg a városban létesítendő akkumulátorgyár megépítését. A civilek közleménye most arról ír, hogy a polgármester nem volt hajlandó személyesen elmenni a petíció átadására. Ennek ellenére a civilek arra kérték, hogy mielőbb reagáljon érdemben az aláírásgyűjtés követeléseire, illetve egyeztessen személyesen is a kezdeményezőkkel.

A polgármestertől végül március legvégén érkezett válaszlevél, amely olyanokat ír, mint, hogy “ebben az ügyben és minden más ügyben a debreceniek érdekeit képviseljük”, valamint:

 Minden információt, minden aggodalmat figyelembe veszünk, akkor amikor kialakítjuk a stratégiánkat a városi fejlesztésekkel kapcsolatban

Mivel a civilek semmitmondónak tartják a választ, így újabb levelet fogalmaztak a polgármesternek. Ebben olyan kérdéseket tesznek fel, mint például: mi biztosítja azt, hogy nem csak rövid, de hosszú távon sem lesz káros következménye a város polgáraira nézve az akkumulátorgyár építésének? Arra is kíváncsiak emellett, hogy hogy előzetesen miért nem lettek megkérdezve a helyi lakosok a gyár építésével kapcsolatban.

Arra is kérték a városvezetőt, hogy találkozzon velük személyesen. Egyelőre azonban sem erre a kérésre, sem az újabb levélre nem érkezett válasz.

Fotó: Facebook