2024.04.13., szombat - Ida
Debrecen: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Debreceni akkumulátorgyár: negyven nap után válaszolt a debreceni polgármester

frisshirek.hu | 2023. április 19. - 13:00
Debreceni akkumulátorgyár: negyven nap után válaszolt a debreceni polgármester

A Debreceniek az akkumulátorgyár ellen nevű csoport által február 9-én átadott petícióra - bár a határidőn túl, de - több mint 40 nap után megérkezett a válasz Papp László polgármestertől. Ezt követően a helyi civilek újabb levélben próbálták a további kérdéseket tisztázni, valamint kérték a város vezetőjétől, hogy személyesen egyeztessenek a témában, erre azonban már nem érkezett válasz.

Több mint tizenkétezren írták alá azt a petíciót, amely azt követelte Debrecen városvezetőjétől, hogy akadályozza meg a városban létesítendő akkumulátorgyár megépítését. A civilek közleménye most arról ír, hogy a polgármester nem volt hajlandó személyesen elmenni a petíció átadására. Ennek ellenére a civilek arra kérték, hogy mielőbb reagáljon érdemben az aláírásgyűjtés követeléseire, illetve egyeztessen személyesen is a kezdeményezőkkel.

A polgármestertől végül március legvégén érkezett válaszlevél, amely olyanokat ír, mint, hogy “ebben az ügyben és minden más ügyben a debreceniek érdekeit képviseljük”, valamint:

 Minden információt, minden aggodalmat figyelembe veszünk, akkor amikor kialakítjuk a stratégiánkat a városi fejlesztésekkel kapcsolatban

Mivel a civilek semmitmondónak tartják a választ, így újabb levelet fogalmaztak a polgármesternek. Ebben olyan kérdéseket tesznek fel, mint például: mi biztosítja azt, hogy nem csak rövid, de hosszú távon sem lesz káros következménye a város polgáraira nézve az akkumulátorgyár építésének? Arra is kíváncsiak emellett, hogy hogy előzetesen miért nem lettek megkérdezve a helyi lakosok a gyár építésével kapcsolatban.

Arra is kérték a városvezetőt, hogy találkozzon velük személyesen. Egyelőre azonban sem erre a kérésre, sem az újabb levélre nem érkezett válasz.

Fotó: Facebook