2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Az ügyészség az ártándi határrendészek vesztegetési ügyében kihallgatott újabb rendőrök letartóztatását indítványozta – videóval

frisshirek.hu, 2023. április 19. - 11:59
Az ügyészség az ártándi határrendészek vesztegetési ügyében kihallgatott újabb rendőrök letartóztatását indítványozta – videóval

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a korrupciós bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásában valamennyi – újabb – gyanúsított esetében személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelését indítványozta.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Lapunk a Frisshírek.hu is megírta, hogy újabb öt hajdú-bihari határrendészt vettek őrizetbe, mert az átutazóktól vesztegetési pénzeket fogadtak el, majd azt egymás között elosztották.

Az ügyészség közleménye szerint új fejlemény, hogy az április 17.-én indult bűnügyi akció során most az öt határrendész és két civil letartóztatását rendelte el az ügyészség. Pontosabban az egyik – bűnsegédlettel vádolt – civil esetében csupán felügyeletet rendeltek el. A vád szerint ők a „lehúzott” autósoktól befolyt összeget egymás között elosztották, illetve a szolgálatirányítóknak is juttattak belőle. Utóbbira azért volt szükség, hogy a korrupciós tevékenységüket zavartalanul folytathassák, valamint, hogy „jövedelmezőbb” helyeken teljesíthessenek szolgálatot.

A vádlottak mindent tagadtak, nem ismerték be bűnösségüket. Az ügyészség által elrendelt letartóztatás mellett újabb fejlemény az is, hogy a rendőrség most videót is közzétett a rajtaütésről.

Fotó: Ügyészség