2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Így fognak embereket toborozni a debreceni akkugyárba

frisshirek.hu, 2023. április 17. - 13:00
Így fognak embereket toborozni a debreceni akkugyárba

Eleinte kínaiak dolgoznak majd a CATL debreceni óriásgyárában, de később hazai szakemberekre is szükség lesz - elsősorban karbantartókra, szerelőkre, gépkezelőkre, technikusokra és mérnökökre.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az első időkben kínaiak is érkeznek, de egy idő után itteniekkel szeretnék feltölteni a 9000 fős dolgozói létszámot a debreceni CATL akkumulátorgyárban - írja a Növekedés.hu.

A kínai cég világszerte 13 üzemet működtet, amelyekben összesen 120 ezer dolgozót foglalkoztatnak.

A gyár tervezése még jelenleg is zajlik, csak a véglegesítés után nyújtják majd be az építkezési engedély megszerzéséhez szükséges iratokat.

A nyár elején várhatóan megindulhatnak az építkezések, 2024-ben a próbaüzemre, 2025-re pedig a teljes kapacitáson történő termelésre állnak át. A debreceni akkumulátorgyár az európai autógyárak kiszolgálója lesz, mintegy 30 márkának szálllítanak majd innen akkumulátorokat.

Elsősorban a gépek működését felügyelő személyzetre lesz szükség, karbantartó szerelőkre, gépkezelőkre, technikusokra, mérnökökre. A CATL mindezek mellett számos magas képzettséget igénylő munkahelyet teremt majd - ígérik.

Fotó: Facebook