2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Debrecen: 28o - 28o
Az ország 19 megyéjében

A debreceni momentumos képviselő beváltotta ígéretét: 150 kérdéssel bombázta meg a helyi választási bizottságot

frisshirek.hu, 2023. április 13. - 14:00
A debreceni momentumos képviselő beváltotta ígéretét: 150 kérdéssel bombázta meg a helyi választási bizottságot

Szabó Bence, a Momentum Mozgalom debreceni önkormányzati képviselője a mai napon túlterheléses támadásként 150 népszavazási kérdést nyújtott be a debreceni Helyi Választási Bizottságnak–írja a párt közleménye.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szabó múlt héten ígérte meg a debrecenieknek, hogy pontosan százötven darab népszavazási kérdést fog benyújtani. A politikus célja az akcióval a Helyi Választási Bizottság tagjainak lemondatása volt. A bizottság ugyanis minden, a debreceni akkumulátorgyárra vonatkozó kérdést elutasított.

A cél világos: a fideszes érdekeket kiszolgáló bizottság tagjainak le kell mondaniuk, mégpedig minél előbb. A hozzájuk benyújtott kérdéseket ugyanis egyesével kell vizsgálniuk, döntésüket pedig nyílt ülésen indokolniuk. Ez nem kevés munka lesz a részükről

–fogalmazott a Momentum politikusa, aki lakossági javaslatok alapján fogalmazta meg a kérdéseket.

Ezek között olyan kérdések is szerepeltek, mint: „Egyet ért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén csak akkor épülhessen akkumulátorgyár, ha ott csak a város fideszes önkormányzati képviselői fognak dolgozni?”, vagy „Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén ne létesülhessen olyan ipari létesítmény, amely nem épít próbaüzemre alkalmas létesítményt Debrecen város polgármesterének kertjébe?”, illetve: „Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén csak akkor épülhessen akkumulátorgyár, ha azt Orbán Viktor saját kezűleg építi fel?”

A Helyi Választási Bizottságnak 30 napja van a ma leadott kérdések vizsgálatára és az elfogadásukról vagy elutasításukról való döntés meghozatalára, melyet nyílt ülésen kell tárgyalniuk és indokolniuk. A Momentum képviselője ezzel kapcsolatban így fogalmazott:

 Ez nem kevés munka lesz a részükről. Már ha vállalják. Vagy rájönnek, hogy ennyit azért nem ér a politika kiszolgálása, és lemondanak. Nem fognak hiányozni a debrecenieknek.

Fotó: Szabó Bence Facebook oldala