2024.04.13., szombat - Ida
Debrecen: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

A debreceni momentumos képviselő beváltotta ígéretét: 150 kérdéssel bombázta meg a helyi választási bizottságot

frisshirek.hu | 2023. április 13. - 14:00
A debreceni momentumos képviselő beváltotta ígéretét: 150 kérdéssel bombázta meg a helyi választási bizottságot

Szabó Bence, a Momentum Mozgalom debreceni önkormányzati képviselője a mai napon túlterheléses támadásként 150 népszavazási kérdést nyújtott be a debreceni Helyi Választási Bizottságnak–írja a párt közleménye.

Szabó múlt héten ígérte meg a debrecenieknek, hogy pontosan százötven darab népszavazási kérdést fog benyújtani. A politikus célja az akcióval a Helyi Választási Bizottság tagjainak lemondatása volt. A bizottság ugyanis minden, a debreceni akkumulátorgyárra vonatkozó kérdést elutasított.

A cél világos: a fideszes érdekeket kiszolgáló bizottság tagjainak le kell mondaniuk, mégpedig minél előbb. A hozzájuk benyújtott kérdéseket ugyanis egyesével kell vizsgálniuk, döntésüket pedig nyílt ülésen indokolniuk. Ez nem kevés munka lesz a részükről

–fogalmazott a Momentum politikusa, aki lakossági javaslatok alapján fogalmazta meg a kérdéseket.

Ezek között olyan kérdések is szerepeltek, mint: „Egyet ért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén csak akkor épülhessen akkumulátorgyár, ha ott csak a város fideszes önkormányzati képviselői fognak dolgozni?”, vagy „Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén ne létesülhessen olyan ipari létesítmény, amely nem épít próbaüzemre alkalmas létesítményt Debrecen város polgármesterének kertjébe?”, illetve: „Egyetért-e ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén csak akkor épülhessen akkumulátorgyár, ha azt Orbán Viktor saját kezűleg építi fel?”

A Helyi Választási Bizottságnak 30 napja van a ma leadott kérdések vizsgálatára és az elfogadásukról vagy elutasításukról való döntés meghozatalára, melyet nyílt ülésen kell tárgyalniuk és indokolniuk. A Momentum képviselője ezzel kapcsolatban így fogalmazott:

 Ez nem kevés munka lesz a részükről. Már ha vállalják. Vagy rájönnek, hogy ennyit azért nem ér a politika kiszolgálása, és lemondanak. Nem fognak hiányozni a debrecenieknek.

Fotó: Szabó Bence Facebook oldala