2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Debrecen: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor apjának bányájához kirándult a német EP-képviselő, meglepődött

frisshirek.hu | 2023. március 08. - 18:00
Orbán Viktor apjának bányájához kirándult a német EP-képviselő, meglepődött

A hvg.hu írta meg, hogy ellátogatott a miniszterelnök apjának bányájához Hadházy Ákos és Daniel Freund európai parlamenti képviselő, hogy megnézzék a „percenként távozó” megrakodott kamionokat, amik Mészáros Lőrinc cégeinek szállítanak építőanyagot. Freund Twitteren arról tájékoztatta követőit, hogy az ország legnagyobb nyereséggel működő bányája az Orbán családhoz tartozik és uniós forrásból megvalósuló projektekhez biztosít építőanyagot. Az információt úgy vezette fel, hogy „meglepetés".

Szerdán reggel Hadházy is beszámolt a látogatásról, amely során Orbán Győzővel is találkoztak, aki arra hivatkozva nem engedte be őket a területre, hogy nem jelentkeztek be előre. „Ezt elbaszarintották” – mondta Orbán apja. A két politikust figyelmeztette, hogy magánterületen vannak, és felszólította őket távozásra. Azzal is fenyegetőzött, hogy rendőrt hív rájuk.

Hadházy véleménye szerint Orbán Győzőnek az nem tetszett, hogy Freund „közterületről fényképet készített arról, ahogyan percenként dübörögnek ki a magyar miniszterelnöki család bányájából a kővel megpakolt kamionok”.

"A német zöld képviselő jól ismeri a magyar korrupciós gépezetet és tud arról is, hogy Orbánék családi bányája sokkal nagyobb hasznot ér el, mint más hasonló vállalkozás - írja Hadházy újabb Facebook-posztjában. Majd így folytatja: "Ezt korábban egyébként maga Orbán Győző buktatta le", a bejegyzést ITT tudja megtekinteni. 

De nézzük, így kezdődött ez az akár meglepőnek és mulatságosnak is nevezhető történet.

Részletek a beszélgetésből:

Orbán Győző: Az nem úgy van.

Hadházy Ákos: Nem?

Orbán Győző: Nem. Egy céghez be kell jelentkezni.

Hadházy Ákos: Nem! Az út széléről meg lehet nézni.

Orbán Győző: A megbízásról kell megbízólevél, annak rendje módja szerint, ahogy kell csinálni, azt úgy kellene. Nem partizánkodni kell. Semmi titkolnivaló nincs. Nyugodtan bejöhet, mondom. Kap egy sisakot, miután veszélyes üzem, kap egy kísérőt, azt fotóz, amit akar.

Hadházy Ákos: Bemehetünk most is?

Orbán Győző: Most például nem, mert ezt elbaszarintotta. Rendesen kellett volna kezdeni.

Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala