2023.03.27., hétfő - Emánuel
Debrecen: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Schadl és felesége: "Nem éhezel még?", "Még erre a francia krémesre futotta"

frisshirek.hu, 2023. február 07. - 10:31
Schadl és felesége: "Nem éhezel még?", "Még erre a francia krémesre futotta"

A luxusélet után Schadl Györgynek a börtönkosztot, feleségének pedig a jóval szerényebb életet kell megszoknia a jelek szerint.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Még ezt a francia krémest ki tudtam fizetni

- ezzel panaszkodott Schadl Györgynek a felesége a Blikk által ismét nyilvánosságra hozott telefonbeszélgetések egyikén, amikor már a végrehajtói kar elnöke börtönben volt. Akkora már a Schadl és Völner Pál, volt igazságügyi államtitkár ellen folytatott eljárás miatt számos vagyontárgyukat, ingatlanjaikat zár alá vették, és bankszámláikat is zárolták. A Völner-család vagyontárgyainak zár alá vételéről a frisshirek.hu alábbi cikkében olvashat.

Schadl: Nem éhezel még?
Schadl felesége: Tessék?
Schadl: Azért még nem éhezel, nyugtass meg!
Schadl felesége: Még ezt a francia krémest ki tudtam fizetni.
Schadl: Na, jól van babám.
Schadl felesége: Nem tudom, milyen összegről van szó pontosan, de hogy már biztosítva van hatszáz oldalról, az biztos.
Schadl: 880 millió forint. Engem csak az érdekelne, hogy hol van az a pénz.
Schadl felesége: Nem tudom, hogy hol van, de hogy már nem tudom, már mindent lefoglaltak, meg elvittek. Hát most azért szerintem ez biztosítva van már.
Schadl: Figyelj, a nyaralónk meg a házunk ér ennyit.
Schadl felesége: De a házunk még nincs lefoglalva.
Schadl: Az igen. Húsz ingatlant foglaltak le. Rámondták, hogy olcsón vettem az önkormányzatoktól. Igazából az ügyészség foglalt le olcsón.
Schadl felesége: De ők meghatározzák az értékét? Vagy hogy?
Schadl: All in.

Februári a hír, hogy már Schadl-Baranyai Helga ellen is nyomozást indítottak, ahogy arról a frisshirek.hu-n beszámoltunk, egy visszadátumozott végrehajtás miatt, amikor egy 480 millió forint értékű ingatlant mindössze 38 millió forintért értékesítettek. Arról pedig októberben adtunk hírt, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, továbbá pénzmosás miatt emelt vádat Völner Pár és Schadl György valamint 22 társuk ellen.

A Blikk az elmúlt hetekben a botránnyal és a nyomozással kapcsolatban számos hangfelvételt megosztott, amely alapján az ügyészség megtette a vádemelést. Ennek alapján tudható, hogy az ügyészség pontos képpel rendelkezett Schadlék vagyoni helyzetét illetően is.

2016 és 2021 között összesen 1,61 milliárd forint összbevétellel rendelkezett

a korrupcióval megvádolt végrehajtói elnök, igaz, a kiadásai is tetemes méretekre rúgtak, 1,47 milliárdot tettek ki.