2024.04.13., szombat - Ida
Debrecen: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Kitörés-múzeum felállítását javasolja a Mi Hazánk

frisshirek.hu | 2023. február 07. - 15:55
Kitörés-múzeum felállítását javasolja a Mi Hazánk

Budapest 1944-45-ös ostromának mindennapjait szakmai alapon bemutató „kitörés-múzeum” létrehozását vetette fel keddi sajtótájékoztatóján Vékony Csongor, a Mi Hazánk Mozgalom fővárosi elnöke.

1945 hős várvédőire nyugodtan tekinthetünk példaképekként

– fogalmazott az MTI beszámolója szerint a politikus, aki szerint

„súlyos történelmi tévhitekben él a világ”, hiszen napjainkban is sokan felszabadítókként, nem pedig megszállókként emlékeznek a szovjet csapatokra.

Kiemelte: a szovjetek „katonákat és civileket nem kímélve irtották a magyart”, tömegesen követtek el nemi erőszakot, majd „a nyakunkon maradtak további 45 évig”.

Vékony Csongor arról beszélt: 33 évvel a rendszerváltás után nem emlékezhetnek nyilvánosan a kitörés hőseire, mert a rendőrség "betiltott" minden ezzel kapcsolatos köztéri rendezvényt.

Hangsúlyozta: a korábbi években mindig fegyelmezett keretek között zajlott a történelmi hősök előtt tisztelgők megemlékezése, így sokkal inkább az eseményeket megzavaró „importált anarchisták” ellen kellene fellépniük a hatóságoknak.

A Mi Hazánk és minden jóérzésű magyar büszkén emlékszik azokra a magyar és német katonákra, akik 1945-ben fővárosunkat és általa egész Európát védelmezték a vörös veszedelemtől

– jelentette ki a politikus.

Amint azt korábban lapunk, a frisshirek.hu is megírta, a magyar történelem egyik, ha nem a legvéresebb küzdelme volt Budapest ostroma.

Fotó: Facebook/Vékony Csongor oldala