2024.04.13., szombat - Ida
Debrecen: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

A fagy miatt életbe lép három régióban a szociális, vörös kód

frisshirek.hu | 2023. február 07. - 09:41
A fagy miatt életbe lép három régióban a szociális, vörös kód

A hideg időjárás miatt három régióban léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyet az MTI szemlézett.

A Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon kedd 20 órától szombat reggel nyolc óráig, a közép-magyarországi régióban kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig tart az intézkedés

- mondta el Fülöp Attila. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet - indokolta a döntést az államtitkár. Fülöp Attila felhívta a figyelmet arra, hogy

életveszélyes lehet, ha ilyen időben az utcán hosszabb ideig tartózkodik valaki.

Arra kért mindenkit, hogy aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát. A telefonszámok megtalálhatók a kormany.hu weboldalon, illetve a közösségi média kormányzati oldalain.

Fülöp Attila elmondta, a hajléktalanellátóknál van férőhely, a budapesti ellátók kihasználtság 80, az országos hálózaté pedig 81 százalékos jelenleg. Az államtitkár arra kérte az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást.

A kiemelt kép forrása: MTI / Soós Lajos