2023.03.27., hétfő - Emánuel
Debrecen: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Drón csapódott be mélyen Oroszország területén, nem messze Moszkvától

frisshirek.hu, 2023. február 06. - 12:07
Drón csapódott be mélyen Oroszország területén, nem messze Moszkvától

Dróndetonáció történt ma reggel Kaluga városa közelében – közölte a régió kormányzója. A város katonai infrastruktúrája lehetett a célpont, a támadás azonban meghiúsult.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Dróndetonáció történt az oroszországi Kaluga város közelében található, erdővel borított terület felett ma reggel öt órakor. Az eszköz 50 méteres magasságban robbant fel, a robbanásban senki nem sérült meg – Vladiszlav Sapsa regionális kormányzó Telegramon közzétett tájékoztatása szerint - adta hírül a Reuters.

A kormányzó nem tett említést a drón eredetéről. Kaluga Moszkvától mintegy 150 kilométerre délnyugatra fekszik, 260 kilométer távolságra az ukrán határtól. Moszkva a múltban többször is megvádolta Kijevet azzal, hogy ukrán drónok repültek be Oroszország területére, ahol támadásokat hajtottak végre katonai célpontok ellen. A kijevi hadvezetés rendre cáfolta ezeket az orosz vádakat.

Az ukrán haderő egyetlen drónja sem jutott a korábbiakban ilyen közel az orosz fővároshoz, így az akció mindenképpen figyelemreméltó a jövőre nézve, amennyiben bebizonyosodik, hogy Ukrajnából indították a harci eszközt.

Ahogy arról már korábban a frisshirek.hu is beszámolt, a közelmúltban arról érkeztek hírek, hogy Moszkva egyes stratégiai fontosságú épületeinek tetejére légvédelmi fegyvereket szereltek fel az esetleges jövőbeni támadások elhárítása érdekében, mely komoly riadalmat keltett az orosz főváros lakosainak körében. 

Fotó: Perild