2023.03.27., hétfő - Emánuel
Debrecen: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Az LMP jelentősen szigorítaná a veszélyes üzemek telepítésének feltételeit

frisshirek.hu, 2023. január 31. - 07:25
Az LMP jelentősen szigorítaná a veszélyes üzemek telepítésének feltételeit

Jelentősen szigorítaná az LMP a veszélyes üzemek telepítésének feltételeit, a debreceni CATL is ebbe a kategóriába tartozna. Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségének tagja, Érd alpolgármestere vasárnapi budapesti, az LMP Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján közölte: újra törvényjavaslatot nyújtanak be az ügyben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Felszólította a parlamenti frakciókat, hogy valljanak színt:

a magyar emberek vagy az akkumulátorgyártók érdekeit képviselik?

Úgy vélekedett, hogy aki a törvényjavaslatuk mellett szavaz, a nemzeti érdekeket képviseli, aki azonban ellene, az kínai, dél-koreai nagyvállalatok szempontjait veszi figyelembe, a globális tőke érdekeit képviseli.

Ha törvényjavaslatuk két éve átment volna a bizottságon, és az Országgyűlés plenáris ülése elé kerül, akkor ki sem alakulhattak volna azok a hangos lakossági felháborodások, amelyek az elmúlt időszakban Gödön, Fóton vagy Debrecenben tapasztalhatók - jelentette ki Tetlák Örs.

Az LMP-s politikus azt mondta, hogy a kormány semmibe veszi a veszélyes üzemek létesítésével kapcsolatos lakossági aggodalmakat.

Már tucatnyi akkumulátorgyár, illetve annak bedolgozó veszélyes üzem működik az országban, és bármely településen létrehozhatják a következőt

- hangoztatta.

Tetlák Örs közölte: országos népszavazást kezdeményeztek, hogy a helyi közösségek engedélye nélkül többé ne lehessen veszélyes üzemeket telepíteni "a kertek végébe".

fotó: videóból vágva