2023.03.27., hétfő - Emánuel
Debrecen: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Lelőttek a rendőrök Bécsben egy férfit, aki a szomszédjára akart rátörni

frisshirek.hu, 2023. január 29. - 09:00
Lelőttek a rendőrök Bécsben egy férfit, aki a szomszédjára akart rátörni

Lelőtt a rendőrség egy férfit szombaton Bécsben, aki felfegyverkezve akart rátörni szomszédjára, majd a kiérkező rendőrökre is tüzet nyitott.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Telex a bécsi hatóságok tájékoztatása nyomán arról írt, hogy a 60 éves férfi kiabált és dörömbölt a szomszédja ajtaján, majd a rendőrség különleges egységét látva visszamenekült a lakásába és a zárt ajtók mögül kezdett lövöldözni.

A rendőrök rátörték az ajtót, az ekkor kibontakozó tűzharcban pedig a támadót lelőtték.

A helyi Kurier szerint az eset szombaton, Bécs Penzing kerületében történt.

A rendőröket egy rémült férfi hívta, aki szerint a szomszédja felfegyverkezve a lépcsőházban ordibál, az ő ajtaján is kopogtatott, de nem nyitott ajtót. Mivel a bejelentésben szereplő 60 éves osztrák ellen már fegyvertilalom volt érvényben, különleges rendőri egységek érkeztek a Kienmayergasse 36-hoz.

A rendőrök előbb biztosították a társasház környékét és a lépcsőházat, majd megpróbáltak tárgyalni vele, ám a 60 éves férfi – aki egyedül élt a lakásában – erre nem reagált, visszahúzódott a lakásába.

A rendőrök ezután több lövést hallottak a lakásból. A férfi a bejárati ajtón át a rendőrök irányába lőtt

– mondta Daniel Fürst szóvivő a Telex szemléje szerint.

Állítólag több mint 30 lövést adtak le, amelyek egy része a rendőrpajzsokat is eltalálta, de senki sem sérült meg. Végül az egyenruhások behatoltak a lakásba. A 60 éves férfi állítólag továbbra is tüzelt, mígnem az egyik rendőr eltalálta. A támadó az elsősegélynyújtás ellenére a helyszínen életét vesztette.

A halálos lőfegyverhasználat miatt nyomozás indult.

A bécsi rendőrök érintettsége miatt Stájerországból érkező nyomozók vezetik az eljárást.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, január 13-án, Újbudán először ugyancsak a szomszédjára támadt rá az a férfi, aki aztán három rendőrt is megkéselt. Egyikük, az utóbb hősi halottá nyilvánított Baumann Péter a helyszínen életét vesztette.

Illusztrációs fotó: Pixabay