2023.03.27., hétfő - Emánuel
Debrecen: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Az akkumulátorgyár megépítése ellen tiltakozó séta indult Mikepércsről Debrecen főterére

frisshirek.hu, 2023. január 28. - 09:30
Az akkumulátorgyár megépítése ellen tiltakozó séta indult Mikepércsről Debrecen főterére

Civilek szervezésében tiltakozó séta indult szombaton 9 órakor Mikepércsről az ország legnagyobb akkumulátorgyárának építése miatt. A szervezők ezzel szeretnének jelezni a hatóságok és a döntéshozók felé, hogy itt nem egy gyár felépítéséről, hanem Debrecen és a környező települések lakóinak egészségéről, jövőjéről, életéről, földjeiről, vizeiről, élhető környezetéről hoznak döntést február 13-án - hirdetik megmozdulásukat a közösségi oldalon.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A demonstráció Mikerpércs főteréről indult szombaton reggel 9 órakor és a tervek szerint dél és fél egy körül érkeznek meg Debrecen központjába, a Kossuth térre. A két települést összekötő sétával szeretnék jelezni:

 problémák közösek, nemcsak helyben, hanem országosan is, és megoldást találni rájuk csak közösen, egymással összefogva lehet.

Várnak minenkit, aki úgy gondolja, idejében tájékoztatni kellett volna a lakosokat arról, milyen létesítményt terveznek lerakni a szomszédságukban. Az értékes földeken nem gyáróriásoknak kellene helyet biztosítani, ami elszennyezi, elparazolja az amúgy is szűkös vízkészletet.

Megjegyzik, hogy a gyárnak a híre fenekestül felforgatta és kilátástalanná tette az itt lakók terveit, álmait, elképzeléseit a jövődről, amit itt akartak megvalósítani.

A szervezők azt kérik, akiknek megerőltető a gyaloglás, azokat csak Debrecen főterére várják, ahol tiltakozó beszédek is elhangzanak majd. A rendezvény 14 óráig tart.

fotó: pixabay