2023.03.27., hétfő - Emánuel
Debrecen: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Fiatalokból álló drogterjesztő bandát számoltak fel Hajdú-Biharban - videóval

frisshirek.hu, 2023. január 27. - 11:40
Fiatalokból álló drogterjesztő bandát számoltak fel Hajdú-Biharban - videóval

A rendőrség felszámolt egy 23 és 26 év közötti fiatalokból álló, marihuánát terjesztő bűnbandát Hajdú-Bihar vármegyében - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken a police.hu oldalon.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közlemény szerint január 18-án összehangolt - több mint 50 rendőrrel végrehajtott - akcióban ütöttek rajta a banda öt tagján: a két hajdúböszörményi, egy debreceni, egy hajdúszoboszlói és egy sárospataki férfi egymással folyamatosan konspirálva, szervezett keretek között végezte bűnös tevékenységét, amiről még a közvetlen családtagjaik sem tudtak.

A megalapozott gyanú szerint az öttagú társaság

2021 decembere óta folytatta illegális üzletét, melynek során ellátták droggal a hajdú-bihari fiatalokat.

A nyomozók mind az öt gyanúsított lakhelyét alaposan átvizsgálták, és lefoglaltak növényi anyagokat, csomagolóeszközöket, fóliákat, tasakokat, őrlőket, digitális mérlegeket, valamint mobiltelefonokat és SIM kártyákat, továbbá majdnem egymillió forintot és 400 eurót.

A 23 és 26 év közötti férfiakat kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják.

Kihallgatásukat követően kezdeményezték mind az ötük letartóztatását, amit a Debreceni Járási Ügyészség indítványára a Debreceni Járásbíróság el is rendelt - írták.

A közlemény szerint még a nyomozók előtt is kérdéses, hogy a fiatalokat mi vitte rá az igencsak jól leplezett és kellőképpen felépített rendszerű droghálózat kialakítására, tekintve, hogy

többen közülük "meglehetősen kifogástalan" anyagi körülmények között élnek szüleikkel.

Kiderítésre vár még, hogy a csapat honnan szerezte be a marihuánát, ezért a nyomozás tovább folyik nemcsak a fiatalok pontos szerepének tisztázása érdekében, hanem az elkövetői kör szélesítése miatt is - áll a közleményben.

Az elfogásról történt rendőrségi felvételt korhatáros jellege miatt a videóra kattintva a youtube csatorna oldalán tekinthetik meg. 

fotó: police.hu