2023.03.27., hétfő - Emánuel
Debrecen: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Jobbik: az akkumulátorgyárak helyett a hazai ipart támogassa a kormány!

frisshirek.hu, 2023. január 27. - 10:40
Jobbik: az akkumulátorgyárak helyett a hazai ipart támogassa a kormány!

A multinacionális vállalkozásoknak nyújtott vissza nem térítendő állami támogatások felülvizsgálatát, az akkumulátorgyártók esetében a kifizetések felfüggesztését, valamint a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások erősebb segítését sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik két politikusa.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt: az akkumulátorgyártással olyan, környezetkárosító technológia honosodna meg az országban, amely veszélyezteti a lakosok egészségét, egyben erősíti a vendégmunkások beáramlását.

Szerinte az ilyen üzemek

Magyarországot egy olyan technikával árasztják el, amelyet nem annyira fogadnak szívesen az európai térségben", e gazdasági modell pedig "autóipari összeszerelőüzemből most egy akkumulátorgyártó nagyhatalmat igyekszik varázsolni.
    

Szorgalmazta azt is, hogy - pártja korábban bemutatott, magyar munkavállalói kvótát előíró javaslata szellemében - ne "szervezetten importált" külföldieket alkalmazzanak az újonnan létesülő üzemekben, hanem igyekezzenek a térség lakosságát munkába állítani.
    

Keresztesy Gergő Hajdú-Bihar megyei közgyűlés tagja arra hívta fel a figyelmet a sajtótájékoztatón: pártjának nem csupán környezetvédelmi aggályai vannak a debreceni akkumulátorgyárral kapcsolatban. Mint mondta, a kiszemelt területen már most is rendszeresek a közlekedési dugók, és azt sem tudni, hogyan töltenék fel helyi munkaerővel az állásokat.

fotó: videóból vágva