2023.03.27., hétfő - Emánuel
Debrecen: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Országos népszavazást kezdeményezett az LMP az akkumulátorgyárak létesítéséről

frisshirek.hu, 2023. január 23. - 12:25
Országos népszavazást kezdeményezett az LMP az akkumulátorgyárak létesítéséről

Országos népszavazást kezdeményezett az LMP annak érdekében, hogy csak ott épülhessen Magyarországon akkumulátorgyár, ahol ehhez a helyi lakosság hozzájárul.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A kezdeményezést tartalmazó dokumentum leadása után, a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke az MTI tudósítása szerint elmondta:

súlyos válságokat élünk át, és ilyen időkben rendkívül fontos feladat természeti értékeink megóvása és az önállóságot erősítő gazdaságpolitika érvényesítése.

Mindezen szempontokkal és célokkal ellentétes, hogy a kormány egy politikai döntéssel Magyarországból akkumulátorgyártó nagyhatalmat akar csinálni

– fogalmazott a politikus, hozzátéve, ez az ipari tevékenység rendkívül víz- és energiaigényes, miközben kihívásos az ország ellátása ezekkel az erőforrásokkal.

Keresztes László Lóránt szerint

a kormányzat nem kezelte, kezeli azokat a környezeti kockázatokat sem, amelyet ezen üzemek betelepítése és működése jelent.

Ráadásul a helyiek megkérdezése nélkül határozott ezen ügyekben, ha pedig az emberek vitatják ezeket a döntéseket, a kormányzat az idegen befektető mellé áll.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, a múlt héten hangos bekiabálások közepette tarkítottak a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár ügyében közmeghallgatást, ami aztán tettlegességig fajult. A Fidesz-KDNP helyi önkormányzati frakciója szerint az ellenzék politikai haszonszerzésre használja az ügyet, a város fideszes polgármestere, Papp László ugyanakkor kész az egyeztetésre.

Fotó: Facebook/Keresztes László Lóránt oldala