2023.03.27., hétfő - Emánuel
Debrecen: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Debrecen akkumulátor-ügy: a polgármester kész az egyeztetésre

frisshirek.hu, 2023. január 22. - 19:21
Debrecen akkumulátor-ügy: a polgármester kész az egyeztetésre

Legfeljebb közvélemény-kutatást hajlandó tartani Debrecen fideszes polgármestere a városba tervezett akkumulátorgyár építése kapcsán. Papp László erről még az első lakossági fórum után beszélt. Akkor azt is kijelentette, hogy akár a város lakóinak akaratával szemben is felépül a kínai gyár. Az ATV híradójának most úgy nyilatkozott: készek egyeztetni a környéken élőkkel, és igyekeznek megoldást találni a problémáikra. Az LMP azért kezdeményezi a népszavazást, hogy a döntés valóban az itt élők kezében legyen. Ennek érdekében a jövő hét elején beadják első országos népszavazási kérdésüket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Fidesz-KDNP debreceni önkormányzati frakciója szerint ellenzéki politikusok a tervezett kínai akkumulátorgyár beruházása kapcsán félelmet keltenek a helyi lakosságban a saját politikai haszonszerzésük érdekében.

A debreceni kormánypárti frakció közölte: a beruházás a magyar és az európai uniós környezetvédelmi és iparbiztonsági előírásoknak megfelelően kaphat engedélyt és végezheti tevékenységét, így ezen irányelveknek megfelelően a környezetre és az egészségre semmilyen káros hatással nem lehet.

Ennek a garanciáit kívánták bemutatni a mai közmeghallgatáson is annak szervezői. Mivel ez csak részlegesen sikerült, ezért fontosnak tartjuk, hogy a következő időszakban minél több hasznos és megnyugtató információ lásson napvilágot a beruházással kapcsolatosan, melynek előmozdítása érdekében lépéseket teszünk. A felfokozott hangulatú közmeghallgatáson látott erőszakot pedig teljes mértékben elítéljük - írta meg a Frisshirek.hu, aki végigkövette az akkumulátor-ügy szövevényes történetét.

Az ATV híradójának megkeresésére Papp László polgármester megerősítette a helyi Fidesz-KDNP-frakció véleményét, amit már megismerhettünk, vagyis hogy 

szerinte a város polgárainak véleményét nem tükrözték a botrányos közmeghallgatásokon történtek. Szerinte a hangoskodással, nem lehet előbbre jutni.

Hozzátette, hogy bízik benne, hogy Debrecen lakóinak többségének sokkal konszolidáltabb, kiegyensúlyozottabb a véleménye az akkumulátor-gyárral kapcsolatban. Azt szeretné, hogy a szakmaiság vegye át a helyét a politikai cirkusz helyett. Ahogy ő fogalmaz,

,,Az akkumulátor-ügy Magyarországon egy nagy politikai cirkusz részévé vált. Megszállták a politikai szereplők. Egy olyan témává tették, amelyről értelmesen vitatkozni nagyon nehezen lehet". 

Papp László a leendő gyár közelében élők megnyugtatására közölte, hogy nyitottak a megegyezésre, igyekeznek mindenre megoldást találni. Majd hozzátette, folytatják az emberek korrekt tájékoztatását.

Facebook-oldalát átnézve bármilyen "megnyugtató" bejegyzést december 15-én találtunk, azóta ezen a felületen polgármester úrnak nem volt mondandója a debreceni lakosoknak.

Fotó: Magyar Építő weboldala