2023.03.27., hétfő - Emánuel
Debrecen: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Hangos bekiabálások közepette zajlik a második közmeghallgatás, miközben a CATL már megkapta a katasztrófavédelmi engedélyét

frisshirek.hu, 2023. január 20. - 12:13
Hangos bekiabálások közepette zajlik a második közmeghallgatás, miközben a CATL már megkapta a katasztrófavédelmi engedélyét

Miközben hangos viták közepette zajlik a debreceni akkumulátorgyár építéséről a második közmeghallgatás, a katasztrófavédelmi igazgatóság döntése alapján nem veszélyezteti majd a biztonságot a CATL működése. A Ne épüljön akkumlátorgyár Debrecenben aktivistái nyílt levelet intéztek a Hajdú-Bihar megyei egyéni országgyűlési képviselőkhöz a városban épülő akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. A frisshirek.hu szerkesztőségébe eljutatott levélben az írják, hogy a fokozottan veszélyes üzemű „giga beruházás" körül felgyorsultak az események.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szerint nem veszélyezteti a Debrecenben és környékén élők biztonságát a kínai CATL cég által tervezett akkumulátorgyár. A katasztrófavédelmi engedélyt megadták, így ez alapján a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem építési engedélyezési eljárása elindítható - írja a Népszava.

A határozat csütörtökön került nyilvánosságra, azután hogy január 9-én nagyjából ezer lakos részvételével  bekiabálásokkal, indulatos hozzászólalásokkal tartották meg az első közmeghallgatás az ügyben. Ma pedig a második, a megyei kormányhivatal által összehívott közmeghallgatás zajlik hasonló hangulatban.

A város és a környező települések lakói aggódnak, hogy az épülő üzem veszélyezteti a környék ivóvízbázisát, a megnövekedett forgalom pedig nem csak a levegőt szennyezi, hanem a térségben élők nyugalmát és biztonságát is zavarja. A résztvevők sérelmezték, hogy az eseményt olyan időpontra tették, amikor az emberek többsége dolgozik, ezért sokan szabadságot vettek ki, hogy a kérdéseiket fel tudják tenni.

Ne épüljön akkumlátorgyár Debrecenben aktivistái nyílt levelet intéztek a Hajdú-Bihar megyei egyéni országgyűlési képviselőkhöz a városban épülő akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. A frisshirek.hu szerkesztőségébe eljutatott levélben az írják, hogy a fokozottan veszélyes üzemű „giga beruházás" körül felgyorsultak az események.

A levél írói kijelentették, hogy elvárják a parlamenti képviselőktől, hogy az itt lakó emberek érdekeit képviseljék, és az akkumulátorgyár építésének ellenzőivel végre ülnek le beszélgetni a problémákról.

NE DUGJÁK HOMOKBA A FEJÜKET, VÁLLALJÁK A VÉLEMÉNYÜKET, SEGÍTSENEK A TÖRVÉNYES ELJÁRÁSREND BETARTATÁSÁBAN, HISZ ENGEDÉLY NÉLKÜLI ÉPÍTKEZÉSEK ZAJLANAK, A KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ TERMŐFÖLDÖN. 

- tették hozzá, írta meg előzetes hírében a Frisshirek.hu.

Az eseményt a Debrecziner Facebook-oldalán tudják követni.

fotó: videóból vágva