2023.03.27., hétfő - Emánuel
Debrecen: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Elfajult a családi vita Pocsajban

frisshirek.hu, 2023. január 17. - 12:28
Elfajult a családi vita Pocsajban

Minősített garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészség azzal az öt személlyel szemben, akik Pocsajban verekedéssel és rongálással rendezték családi vitájukat 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Két pocsaji család tagjai között korábbi, magánéleti nézeteltérés miatt alakult ki a rossz kapcsolat, ami gyakran vitákhoz vezetett. Egy ilyen vita alakult ki 2021. február 27-én, 18 órakor, Pocsajban, az egyikük házánál. Két nő között alakult ki a szóváltás, ami verekésbe torkolt.

Miközben a két nő dulakodott, a házhoz érkező két férfi berúgta az ingatlan kiskapuját, majd bementek az udvarra, közben szidták és megveréssel fenyegették az ott lakó férfit. A bántalmazást a jelenlévő családtagok megakadályozták, de a kerítéskapu berúgásával a tulajdonosoknak 1200 forint rongálási kára keletkezett.

Ezután a fiatalabb férfi a haragosainak utcán parkoló két autóját is megrongálta. Egyiknek az oldalsó ajtaját és hátsó ablaküvegét, másiknak a jobb oldali tükrét, ablaküvegét és karosszériáját rúgta meg. Miután az egyik autó házban lakó használója megtudta a történteket, az udvaráról magához vett egy emberi élet kioltására is alkalmas fanyelű ásót, amivel aztán betörte a haragosaik által használt jármű hátsó szélvédőjét.  A három autóban összesen közel negyedmillió forint kár keletkezett, ami nem térült meg.

Mindeközben a két család tagjai tovább verekedtek az utcán, kölcsönös bántalmazásukkal egymásnak és egy kívülálló nőnek is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak. A elkövetők kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen - állapította meg a bíróság.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a szabadlábon védekező, tettüket beismerő vádlottakkal szemben társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, magánlaksértés vétsége, illetve kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a Berettyóújfalui Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben valamennyi vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint a felfüggesztés próbaidejére rendelje el a két férfi vádlott pártfogó felügyeletét.

Fotó: a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által a megrongált járművekről készített felvételek