2023.03.27., hétfő - Emánuel
Debrecen: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Egyre több az orosz katona és fegyverzet fehérorosz földön

frisshirek.hu, 2023. január 05. - 16:44
Egyre több az orosz katona és fegyverzet fehérorosz földön

Fehéroroszország és Oroszország tovább erősítik közösen létrehozott katonai egységüket katonák, fegyverek, valamint speciális felszerelés bevonásával – jelentette be a minszki védelmi tárca. Közös légi hadgyakorlatra is sor kerül a közeljövőben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A minisztérium állítása szerint a közös katonai egységet az államszövetség védelmének erősítése céljából hozták létre, tekintettel a két ország Ukrajnával közös határszakasza térségében kialakult helyzetre.

Az Oroszországi Föderáció fegyveres erőinek személyzete, fegyverei, katonai és különleges felszerelései a továbbiakban is érkeznek a Fehérorosz Köztársaságba – közölte a minisztérium, amely azonba a közeljövőben tartandó közös légi hadgyakorlat pontos időpontját nem hozta nyilvánosságra - írja a Reuters.

Kijev már több alkalommal figyelmeztetett arra, hogy Putyin elnök felhasználhatja az Oroszországgal szoros szövetségben álló országot egy új, Ukrajna ellen índítandó szárazföldi offenzíva során.

Moszkva ezzel északon új frontvonalat nyithatna a háborúban.

A tavaly február végén Ukrajna ellen indított orosz invázió részben fehérorosz területről indult, a minszki vezetés hozzájárult ahhoz, hogy a Kijev elleni támadáshoz az orosz csapatok felvonulási területként igénybe vegyék az országot.

Fotó: openDemocracy