2023.03.27., hétfő - Emánuel
Debrecen: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Letaszították a trónról Mészáros Lőrincet

frisshirek.hu, 2022. december 28. - 10:10
Letaszították a trónról Mészáros Lőrincet

Most már csak a harmadik leggazdagabb magyar a listán a 2019-ben élre állt Mészáros Lőrinc.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Közzétette a Forbes a leggazdagabb magyarok listáját,

amelynek a dobogóján kisebb átrendeződés történt.

A magazin a lajstrom összefoglalójaként azt emelte ki, hogy megtört Mészáros Lőrinc egyeduralma, és megdőlt egy rekord is.

A Forbes magyar gazdaglistáinak történetében sohasem fordult elő, hogy egy milliárdos becsült vagyona meghaladja az 500 milliárd forintot

- írta a portál, de az eddig leírtakból talán már sejthető, hogy a rekord nem a magyar miniszterelnök kedvenc gázszerelőjéhez kötődik, hanem egy régi motoroshoz:

Csányi Sándor ismét az élen 541,6 milliárdos vagyonával.

Mészáros Lőrincet azonban még egy személy megelőzte, annyit csökkent a valamikori gázszerelő vagyona. A név kötelez, Felcsuti Zsolt szerezte meg az ezüstérmet 468,6 milliárd forinttal. Őt a Forbes meglepetésmilliárdosnak nevezi, bevételnövekedése ipari befektetéseknek és az MPF Holdingnak köszönhető.

Mészáros Lőrinc 2019 óta első, gazdagodása azonban lelassult, sőt, mára stagnálásnak indult.

Azért ínséges idők elé így sem néz a 436,5 milliárd forintosra becsült vagyonával. A lista összességéről a magazin azt emelte ki, hogy leginkább az építőipar és az ingatlanfejlesztés volt nyereséges üzletág idén, továbbá jó befektetésnek bizonyult az innováció is.

Idén először pedig egy huszonéves fiatal is felkerült a listára.

A kiemelt kép forrása: MTI / Vasvári Tamás