2023.06.09., péntek - Félix
Debrecen: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Szabó Bálint ellen vádat emeltek

frisshirek.hu, 2022. december 16. - 11:20
Szabó Bálint ellen vádat emeltek
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki 2020. március 19-én tett feljelentésében valótlanul azt állította, hogy a vele szemben intézkedő rendőr bántalmazta, valamint becsületsértő kifejezésekkel illette.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében azt írja: Szabó Bálint 2020. március 18-án Szeged egyik forgalmas kereszteződésében gépjárművével megállva akadályozta a villamosközlekedést, mely miatt vele szemben a helyszínen rendőri intézkedésre került sor. Másnap megjelent a Szegedi Rendőrkapitányságon, ahol szóban, valamint a Legfőbb Ügyészségen, írásban is feljelentést tett. Ezekben előadta, hogy őt a vele szemben intézkedő rendőr a térdhajlatánál megrúgta, valamint a rendőrautóból kilógó lábára annak ajtaját többször is rácsukta, illetve az intézkedés során becsületsértő kifejezésekkel illette.

Állításait az ügyészségi nyomozás során, a törvényi figyelmeztetések ismeretében, többször, tanúként is fenntartotta. A bizonyítékok alapján – mivel azok minden kétséget kizáróan cáfolták a feljelentésben előadottakat – a nyomozást megszüntették.

Szabó Bálint hamisan vádolta meg a vele szemben korábban intézkedő rendőrjárőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, becsületsértés, valamint hivatali visszaélés bűncselekmények elkövetésével. A Szegedi Járási Ügyészség hamis vád bűntettének elkövetésével vádolja a jogászt, amiről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Mint arról a frisshirek.hu-n beszámoltunk, a szegedi független önkormányzati képviselő letartóztatását 3 hónappal meghosszabbították, igaz más ügy miatt, Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés is a rovásán van.

Fotó: Szabó Bálint Facebook oldala