2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Debrecen: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az év embere a Time magazinnál

frisshirek.hu, 2022. december 07. - 16:24
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az év embere a Time magazinnál
A nagy presztízsű amerikai hírmagazin, a Time Volodimir Zelenszkij elnököt, „Ukrajna lelkét” választotta a 2022-es év emberének. Az államfő véleményük szerint az orosz invázióval szembeni ukrán ellenállás szimbolikus alakjává vált. Edward Felsenthal főszerkesztő állítja, a szerkesztőség emberemlékezet óta a legegyértelműbb döntést hozta.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Zelenszkij az ukrajnai orosz invázió február 24-i kezdete óta napi rendszerességgel elhangzó beszédeit nemcsak az ukrán állampolgárok, hanem a világ kormányai is figyelemmel kísérik szerte a Földön. Rendre feltűnik a frontvonalakon, Herszon utcáin együtt ünnepelt a helyi lakossággal a város felszabadítását követően - írta a Times.

Az általa irányított ukrán információs offenzíva megváltoztatta a geopolitikai klímát, cselekvésre ösztönözte a világ számos vezetőjét. Az Ukrajna érdekében való tenni akarás végigsöpört bolygónkon – írta a választás indoklásaként Felsenthal.

Forrás: time.com https://time.com/person-of-the-year-2022-volodymyr-zelensky/

Fotó: Zelenszkij elnök az odesszai kikötőben, The Kyiv Independent