2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Debrecen: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Salvinit dicsérte Szijjártó Péter - trieszti kikötő, parti őrség, űripari megállapodás

frisshirek.hu, 2022. december 07. - 11:34
Salvinit dicsérte Szijjártó Péter - trieszti kikötő, parti őrség, űripari megállapodás
Matteo Salvini méltán szerzett hírnevet Európában, hiszen ő volt az első nyugat-európai állami vezető, aki világossá tette, hogy az illegális migránsok biztonsági kockázatot jelentenek Európa számára – ezzel kommentálta találkozóját az olasz politikussal Szijjártó Péter. A külügyminiszter szerint sokat köszönhetünk neki, az ő határozott kiállása nélkül sok tíz- vagy százezer illegális migráns érkezett volna Európába. A migráció jelentette kihívás pedig ma sem múlt el, „elég csak az olasz partokra vagy Magyarország déli határára nézni”.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szijjártó Péter a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott fotók szerint Rómában tárgyal. Az egyeztetésekről annyit osztott meg, hogy a migráción kívül az infrastrukturális kérdések is előtérbe kerülnek, különös tekintettel a trieszti kikötőben végrehajtandó magyar fejlesztésekre.

Matteo Salvinit rendszeresen dicsérik fideszes politikusok, legutóbb Hidvéghi Balázs beszélt arról, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes már évekkel ezelőtt bebizonyította, hogy a határokat meg lehet védeni – a szárazföldön és tengeren is –, ha van rá politikai akarat.

A trieszti kikötő Közép-Európa egyik legjelentősebb kikötője lesz 2026-tól

Az olaszok támogatják a trieszti kikötővel kapcsolatos terveinket, az előkészítő beruházásokat lassan elkezdik. A cél 2026, akkortól már várni fogja a magyar exportcégeket a kikötő. 

Olasz-magyar űripari megállapodást írnak alá, ez komoly előnyöket jelent hazánk számára, hiszen Olaszország vezető ebben.