2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Debrecen: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor már „szankciós benzinárról” beszél - ülésezik a kormány, brutális extraprofitadó-emelés jön, közkívánatra meghosszabbították a Nemzeti Konzultációt

frisshirek.hu, 2022. december 07. - 12:51
Orbán Viktor már „szankciós benzinárról” beszél - ülésezik a kormány, brutális extraprofitadó-emelés jön, közkívánatra meghosszabbították a Nemzeti Konzultációt
Orbán Viktor is megszólalt a kedden este kivezetett benzinárstop kapcsán és az infláció után az üzemanyag ára is megkapta a szankciós jelzőt. A miniszterelnök ugyanis azt írta a Facebook oldalán, hogy az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, „bekövetkezett az, amitől tartottunk”. – Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában – fogalmazott.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A kormányfő leszögezte, hogy

Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonják és a rezsivédelmi alapba irányítják,

bár konkrétumokat ezzel kapcsolatban nem mondott.

Bejegyzéséből annyi derült még ki, hogy a kormány ismét összeült.

Az eredeti tervek szerint egészen év végéig kitartott volna a kormány az olcsóbb ár mellett, kedden este fél tizenegykor Gulyás Gergely bejelentette, hogy azonnali intézkedésként megszüntetik a benzinárstopot. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy társaságuk eddig bírta, mostantól szükség van az importra, ami a hatósági ár mellett nem érkezik.

Deutsch Tamás már meg is fejtette a benzinmizériát

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő már meg is fejtette a benzinársapka kivezetésének okát. Facebook-posztjában ennyit írt, hogy

a benzinársapka a családokat védte. A brüsszeli szankciók elvették tőlünk ezt is

– így értékelt a képviselő a kedd esti bejelentést, és bejegyzését úgy zárta, hogy

„ennyi”.

A benzinárstop helyett mást meghosszabbítja a nemzeti konzultációt a kormány

A kormány meghosszabbítja az uniós szankciókról szóló konzultációt – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

December 9-éig lehetett volna kitölteni a kérdőíveket. Szentkirályi Alexandra most közölte, hogy

a nagy érdeklődés miatt december 15-ig meghosszabbítják a kitöltési határidőt. 

Elmondta, hogy naponta több tízezren töltik ki a konzultációt, és mindenkinek meg szeretnék adni a lehetőséget. Hozzátette:

az olajembargó további ellátási zavarokhoz és áremelkedésekhez vezethet, ezért Brüsszelben „irányváltásra van szükség”.